Lukk og spar alle faner med OneTab

Litt for mange faner åpne samtidig?

<strong>LUKK MED ETT TRYKK:</strong> OneTab er en kjekk nettleserutvidelse som lukker alle faner, men tar vare på URL-ene til nettsidene du lukket. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
LUKK MED ETT TRYKK: OneTab er en kjekk nettleserutvidelse som lukker alle faner, men tar vare på URL-ene til nettsidene du lukket. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I «gamle dager» hadde nettleseren bare én fane. Faktisk var det først i versjon 7 at Microsofts nettleser, Internet Explorer, fikk støtte for flere faner, og den ble lansert seint i 2006.

Hvem som var først på banen med flere faner strides de lærde om, og selv om Opera kanskje var først blant de mer populære nettleserne med slik funksjonalitet i 2002, var Netcaptor på banen med flere faner allerede i 1997.

Nuvel, det var dagens historietime.

Slik var internett før: Tjenesten som sparer på gamle nettsider

Mange faner bruker mye minne

En utfordring med dagens nettlesere er at nettsidene stadig blir tyngre, med bilder, videoer, fancy grafikk, ressurskrevende javascript og mer til. I tillegg bruker mange utvidelser til nettleseren sin, som også gjør at den beslaglegger mer av maskinressursene.

Sjekker du oppgavebehandling i Windows eller aktivitetsmonitoren på Mac, kan du bli overrasket over hvor mye av arbeidsminnet nettleseren faktisk bruker; spesielt om du har mange faner åpne.

Lukk dem med ett trykk

HISTORIKK: OneTab tar vare på URL-ene til sidene du har lukket, slik at finner dem senere uten å bokmerke dem.
HISTORIKK: OneTab tar vare på URL-ene til sidene du har lukket, slik at finner dem senere uten å bokmerke dem. Vis mer


Er du blant dem som har en tendens til å ha en haug av faner åpne samtidig? Ikke bare bruker nettleseren mye minne da, men det kan etter hvert bli uoversiktlig å finne frem til riktig fane.

Kanskje har du allikevel ikke så lyst til å lukke dem så de blir borte; ei heller bokmerke dem. Det er her Firefox- og Chrome-utvidelsen OneTab kommer inn i bildet.

Alt du trenger å gjøre er nemlig å trykke på OneTab-ikonet, og vips, så lukkes alle fanene. Det kjekke er imidlertid at du på OneTab-fanen som dukker opp får opp en liste over alle nettsidene du har lukket, slik at du raskt kan åpne dem igjen ved å klikke på lenkene.

Du kan også trykke på en lenke som får alle fanene til å sprette opp igjen, eller dele samlingen av lenker med andre, der du også kan fjerne ett og ett element om det ble litt for mange med.

OneTab tar også vare på historikken fra tidligere, slik at ingen lenker går tapt.

SAMLESIDE: Nettleserutvidelser

Kan gjøres til startside

Om du vil, kan du sette OneTab som startside slik at dine tidligere lukkede nettsider vises når du starter nettleseren.

I innstillingene (tilgjengelige ved å høyreklikke på ikonet) kan du også justere en håndfull parametere, som at OneTab ikke skal lukke faner som er festet (mange liker å feste innboksen, Facebook eller hva det måtte være).

OneTab er som nevnt tilgjengelig både for Chrome og Firefox og er gratis å laste ned.