Løvtynn og lett bærbar fra Toshiba

Toshiba har nå lansert en bærbar PC som nok er noe av det minste vi bærbar-brukere kan drømme om. Med en høyde på 2,5 cm og en vekt på 1,8 kilo er dette den letteste Pentium II-baserte PCen på markedet.

Både HP og Sony (ikke tilgjengelig i Norge) har i løpet av de siste månedene lansert bærbare PCer som er både "løvtynne" og lette, med en vekt på under 2 kilo. Disse maskinene har -- ifølge markedssjefene -- ikke først og fremst vært beregnet på den "enkle" bruker, til det er prisen for høy. Derimot er de først og fremst eksempler på hva som er mulig med den nye bærbarteknologien.

Toshibas Portege 7010 er i så måte et svar på dette, og etter vår mening et godt tegn på at det japanske firmaet ikke akkurat ligger etter rent teknologisk. Dette er nesten skremmende liten, lett og kraftig PC. Og ikke er den spesielt billig -- 38.000 kroner for grunnmodellen gjør at den befinner seg blant de dyreste PCene på markedet.

Magnesium og metallik

Maskinen skiller seg fra konkurrentene utseendemessig, med magnesiumforsterket kabinett og lokk i sølv metallik. Skjermen er på 12,1 tommer, og maskinen har både innebygget MPEG-2-dekoder og NeoMagic 256-bits grafikkaksellerator med 2,5 megabyte SGRAM.

Det som nok er mest spennende, er at Portege 7010 leveres med 300 MHz Pentium II-prosessor, 32 MB minne (som kan utvides til 160 MB) og en harddisk på 4 GB. Den kan leveres med en nettverksdokkingstasjon, med innebygget DVD-spiller, og 10/100 megabits nettverkskort.