Programmet Lost Photos leter igjennom all nett-eposten din og finner bildene du kanskje hadde glemt.
Programmet Lost Photos leter igjennom all nett-eposten din og finner bildene du kanskje hadde glemt.Vis mer

Lost Photos finner e-postbildene

Kanskje finner du noen godbiter du helt hadde glemt?

Det vakte stor oppsikt i 2004 da Google tilbød gratis e-post med 1GB lagringsplass, der man måtte få en invitasjon fra en registrert bruker for å få tilgang. Tre år senere ble tjenesten åpen for alle, og hele veien har den totale lagringsplassen økt litt og litt, inntil man nylig passerte 10GB lagringsgrense.

I 2007 lanserte Yahoo også en ny variant av sin eposttjeneste med ubegrenset lagringsplass.

Har du hatt en slik epostkonto noen år, har du sikkert sendt og mottatt en drøss av bilder, enten det har dreid seg om familiebilder eller snuskete epostvedlegg.

Problemet er selvsagt å huske dem, og det er her Lost Photos hjelper deg: Det er nemlig et lite program for både Windows og Mac som enkelt scanner igjennom all denne eposten og henter ut de bortkomne bildene.

Les også: Slik kopierer du webmailen

Enkelt i bruk

Programmet er svært enkelt i bruk. Alt du gjør er å taste inn epostadresse og passord, og i tillegg kan du justere noen få parametere, dersom du vil at programmet skal ignorere bittesmå bilder (typisk smilemunner, bilder i signaturer etc.) og GIF-filer. I tillegg har du mulighet til å angi en dato dersom du ikke ønsker å hente alt for gamle bilder.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Så begynner scanningen.

Avhengig av hvor mye epost du har lagret vil tiden det tar variere, men for de fleste vil det dreie seg om minutter snarere enn timer, i hvert fall.

Igjen sitter du så med en lang "filmremse" med miniatyrbilder, der du enkelt kan se på bildene, lagre dem eller dele dem på epost, Twitter og Facebook.

Gmail, Yahoo! Mail…

Lost Photos finner foreløpig bilder på følgende tjenester:

  • Gmail/Google Apps
  • Yahoo! Mail
  • AOL
  • .mac/MobileMe

Lenker:
Lost Photos (Mac App Store, kr 21)
Lost Photos for Windows (gratis, men NB! Hold tungen rett i munnen når du installerer, og fjern haken for tilleggsprogrammer og vedheng du ikke ønsker).

(Artikkel oppdatert sist 10.11.2012)