Looxcie - videokameraet du fester på øret

Filmer kontinuerlig, men lagrer bare når du trykker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En gang i blant har du behov for raskt å kunne filme noe som skjer, men de fleste videokameraer, kompaktkameraer og mobiltelefoner bruker som regel en god del sekunder før de er klare til dyst, og da kan det være at det er for seint.

Looxcie prøver å adressere nettopp dette problemet. Deres videokamera fester du rundt øret, slik at kameraet praktisk talt "ser" det du ser til en hver tid.

Det fiffige er at kameraet filmer kontinuerlig, og når du trykker på knappen på kameraet, lagres de siste 30 sekundene på enheten. Dette kan du så overføre direkte til telefonen din (foreløpig er kun Android støttet, men skaperne lover at det også vil komme applikasjoner til iPhone og Blackberry) for deretter å poste på YouTube, Facebook, sende på epost eller hva du måtte ønske. Faktisk kan du også holde en knapp på kameraet nede i tre sekunder for å dele filmen direkte på YouTube e.l.

Naturligvis lar enheten seg også koble til en USB-port, slik at du kan overføre videoklippene til PC-en på et senere tidspunkt.

image: Looxcie - videokameraet du fester på øret


Fire timers batterilevetid

Visse begrensninger må du imidlertid finne deg i. Batteriet varer nemlig ikke all verden, og kameraet må lades etter fire timer med filming (uavhengig av hvor mye du tar vare på). Du kan lagre inntil 5 timer med film på enheten, der de eldste klippene automatisk slettes når du legger til nye.

Dog kan enheten også brukes som et helt vanlig Bluetooth-håndfrisett, og hvis du lar være å bruke det som filmkamera, holder batteriet til 10 timers taletid. Som seg hør og bør kan du svare med en knapp på headsettet, og tar du i mot en samtale mens du filmer, mutes lyden på opptaket slik at du slipper å ta opp samtalen din. I tillegg har Looxcie-enheten mulighet for å kansellere bakgrunnsstøy når du prater.

Videokvaliteten er ikke all verden - oppløsningen er på 480x320 piksler, 15 bilder pr sekund, med typisk "YouTube-kvalitet". Brennvidden tilsvarer 35mm. Under ser du et eksempel på video tatt med kameraet:


Looxcie-kameraet veier bare 28 gram og prislappen ligger på $199 hos Amazon.com. Med frakt, norsk merverdiavgift etc. kan prislappen brått bli mellom 1500 og 2000 kroner hvis du bestiller den til Norge.