LogonStudio

TIPS: Lyst til å friske opp påloggingsvinduet i Windows? Her er oppskriften.

Dagens tips øker neppe produktiviteten, men bør tilfredsstille alle som synes at Windows XP er bedre enn Vista, men synes operativsystemet trenger en liten ansiktsløftning. Det er som kjent fullt mulig å endre grensesnittet i Vista ved hjelp av såkalte skrivebordstema (themes), men innloggingsskjermen forblir som regel uforandret.

Stardock er navnet på et selskap som har spesialisert seg på å "pimpe" skrivebordet i Windows, først og fremst gjennom programsuiten Object Desktop. Samme selskapet står for øvrig bak DeskScapes, som gir muligheten for å kjøre videoer og animasjoner som skrivebordsbakgrunn i Windows Vista i stedet for statiske bilder. Denne løsningen er imidlertid kun tilgjengelig for Ultimate-utgaven av Vista.

LogonStudio


Frisker opp

Fra WinCustomize.com kan du laste ned tusenvis av ferdige innloggingsskjermer
Fra WinCustomize.com kan du laste ned tusenvis av ferdige innloggingsskjermer Vis mer


Selskapet tilbyr også andre programmer knyttet til brukergrensesnittet i Windows XP/Vista, ett av dem er helt gratis og bærer navnet LogonStudio. Programmet finnes i to versjoner, en for Windows XP og en for Windows Vista. Felles for dem begge er at de begge sørger for å forandre utseendet på innloggingsbildet i operativsystemet.

XP-versjonen kommer med tre eksempler på innloggingsskjermer. Du kan i tillegg lage dine egne, for eksempel med utgangspunkt i et bilde du selv har tatt, men på produsentens hjemmeside finnes det flere tusen ferdigsnekrede skjermer som kan lastes ned gratis fra nettstedet WinCustomize.

Hvis du i ettertid skulle ønske å gjenopprette den gamle innloggingsskjermen, kan du gjøre det med et enkelt museklikk.

Standard påloggingsskjerm til venstre, pimpet versjon til høyre. Hvilken foretrekker du?
Standard påloggingsskjerm til venstre, pimpet versjon til høyre. Hvilken foretrekker du? Vis mer


Gratis

LogonStudio er som sagt gratis, og lastes ned på et øyeblikk fra Stardocks hjemmeside.