Logitech Wireless Keyboard K350

Er det mulig å finne på noe nytt i tastatur og mus-verdenen?

Det har skjedd mye på tastaturfronten siden de første PC-ene overtok IBM sitt terminal-tastatur og Apple kom med sitt minimalistiske Mac-tastatur uten det "kjedelige" nummertastaturet.

Utformingen har endret seg kraftig, og ekstra-tastene i tillegg til de som må være der kommer og går. Dessuten har tilkoblingen endret seg dramatisk.

Det nyeste fra Logitech på tastatur og mus-fronten satser på å kombinere brukervennlighet på alle områder, inkludert ergonomi og enkel tilkobling.

Tastaturet K350

Dette tastaturet er lettere kupert, med to dalfører på hver side av en ås på midten. Her snakker vi ikke om et dramatisk terreng, her går det mer i danske forhold, med myke linjer som ikke utfordrer håndstillingen mer enn at det er behagelig.

Puten til håndbakene er passe myk og fast, med perforeringer som gir lufting.

Sett rett ovenfra ligger tastene i en svakt buet formasjon, men uten forskjell i størrelse på de enkelte tastene. Sett fra skriveposisjon kommer bølgen på midten fram.

Logitech Wireless Keyboard K350


Det krever ikke mange minuttene å venne seg til å bruke dette tastaturet. Det man merker er at det er litt kortere vei til enkelte taster enn på et flatt tastatur. Men det oppleves raskt bare som en fordel, noe som tyder på at ergonomien fungerer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tilleggstastene er få, men nyttige. Etter vår erfaring er det ikke noe poeng i å ha mange spesialtaster. Det krever at man stadig må flytte hendene fra skriveposisjon og bort til spesialknappene. Da er det like greit å bruke mus.

På K350 har Logitech plassert knapper for zoom og vindus-oversikt til venstre, du rekker fint bort med lillefingeren.

Ønsker du å regne ut et eller annet skal du uansett bort til talltastene på høyre side. Der ligger også knappen som åpner kalkulatorprogrammet i Windows, en smart løsning.

Øverst finner vi medierelatert taster, som styrer volum, avspilling og valg av medieområder på diskene.

Logitech Wireless Keyboard K350


I tillegg kommer de vanlige funksjonstastene, som har dobbeltfunksjon, en gammel Logitech-tradisjon.

Tilhørende mus?

Musen med det konseptet som passer best sammen med dette tastaturet er Performance Mouse MX. Den har vi allerede testet, du finner artikkelen her.

Men det finnes også en mindre mus med mange av de samme egenskapene: Anywhere MX. Den har samme Darkfield sensorteknikk, som gjør at den kan brukes på praktisk talt alle mer eller mindre faste underlag.

Utformingen er den største forskjellen. Anywhere MX er liten, men passer likevel fint i en voksen hånd. Den har heller ikke tommelstøtten til Performance Mouse MX.

Logitech Wireless Keyboard K350


Men den har hjul som kan tiltes sidelengs og dermed skrolle innholdet sidelengs i smale vinduer og to knapper for å gå fram og tilbake mellom websider etc. I tillegg har den en egen knapp for å aktivere vindusoversikt.

Musen er både rask og presis, til og med til spillbruk.

Unifying

Tilkoblingen for både tastatur og mus er trådløs. Mottakeren som settes i PC-en eller en USB-hub er bitteliten, bare noen millimeter større enn selve USB-kontakten.

Det følger med en mottaker til hver enhet, men du kan også bruke samme mottaker til flere enheter. Da frigjør du USB-porter, noe som kan være en fordel for mange.

Setter du inn begge mottakerne dukker det opp et vindu hvor du blir fortalt at du kan bruke bare en mottaker til mus og tastatur. Ved å fjerne den siste mottakeren du satte inn, og så slå av og på den enheten denne hørte til, vil begge fungere på samme mottaker. (Det er enklere enn det høres ut).

Rekkevidden er ca 10 meter, dermed kan den brukes i stua også i mange tilfeller.

Noen vil kanskje innvende at Bluetooth fungerer på samme måte, og er innebygd i mange maskiner. Til det kan man si at Bluetooth er mer komplisert å sette opp, krever mer strøm, og at det sjelden er standard i stasjonære PCer. Dessuten kan Bluetooth være ganske kranglete, etter vår erfaring.

Testresultat

Logitech Wireless Keyboard K350

Behagelig tastatur med ergonomisk utforming. Fornuftig utvalg av ekstrafunksjoner.

Litt høyt i forkant

Se alle våre tester

Testresultat

Logitech Anywhere MX

Fungerer på alle underlag, liten og nett.

Kanskje litt i dyreste laget

Se alle våre tester