Logitech WingMan Extreme

Denne gamepaden ser akkurat ut som den billigere varianten WingMan Gamepad. Men det er én stor forskjell mellom dem, og den gjør WingMan Extreme til en vinner.

Logitech WingMan Extreme

Logitech WingMan Extreme Gamepad

Pris: kr. 499 inkl mva.
Karakter: 9/10

Egenskaper:

USBJa
GameportJa
ProgrammeringJa
Antall funksjonsknapper8

Leverandør:
Next Interactive Tlf  23 11 55 30

Ved første øyekast kan hvem som helst tro at WingMan Gamepad og WingMan Gamepad Extreme er akkurat det samme produktet med forskjellige farger. Men skinnet kan bedra.

Extreme-versjonen ser uansett bedre ut enn forgjengeren – den er mørkere og knappene er laget av gjennomsiktig blå plast. Ellers er utformingen og knappeoppsettet helt identisk. Men etter nærmere undersøkelse, vil du oppdage en liten forskjell – select-knappen er blitt erstattet med en knapp det står sensor på. Hva betyr det?

WingMan Extreme har en innretning som skjønner hvordan gamepaden er plassert. Dette betyr at i stedet for å bruke d-paden for å kontrollere romskipet eller bilen, beveger du på selve gamepaden i løse luften. Inne i gamepaden er det vekter som registrerer hva du gjør. Dette konseptet har blitt brukt før, blant annet av Microsoft i deres Freestyle Pro, og vi syntes at unødvendig-gadget-faktoren var ganske høy akkurat her. Men til vår store overraskelse fungerer det faktisk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Joystick eller gamepad?

Hensikten med denne teknologien er å tilby gamepad-brukere den samme graden av presisjonkontroll som en joystick gir. Derfor passer det ganske bra til fly- og bilspill. Det å holde en gamepad med begge hendene og flytte på den i løse luften blir aldri like nøyaktig som en god joystick eller ratt, men det er nok det nest beste.

Vi testet denne ”g-force”-funksjonen med et spill som følger med – en demoversjon av Star Wars: Rogue Squadron 3D. Det er utrolig moro, og skipet vårt reagerer akkurat som det skal. Slik er det også med kjørespill som Need for Speed, og spesielt Motocross Madness. I rene action-spill som f.eks. Expendable, er bevegelses-sensoren helt unødvendig. Det viktigste er imidlertid at det faktisk virker, og kan være et aktuelt alternativ til vanlig d-pad-styring. Følsomhetsnivået på sensoren kan fritt justeres i driveren.

Med ett trykk på sensor-knappen er du tilbake i vanlig gamepad-modus, og det er ikke akkurat dårlig det heller. Akkurat som i den originale WingMan-gamepaden, er operasjonene svært presise, komfortable og behagelige. Det er beste gamepaden å holde, som du ikke blir sliten av og som passer ypperlig for alle hender. I tillegg støtter WingMan Extreme USB-grensesnittet.

Konklusjon

WingMan Extreme er uten tvil den beste gamepaden av de vi har testet så langt. Den er best på komfort, og mest behagelig å bruke. I tillegg får du den morsomme bevegelses-sensoren, og en demoversjon av et spill. Det koster riktignok 499 kroner, men det er bare litt mer enn SideWinder Pro fra Microsoft, som er mye dårligere.