Logitech viser musenes hellige gral

Verdens største produsent av trådløst tilleggsutstyr til PCer viste fram et etterlengtet produkt på CeBIT. Microsoft har kalt det ”musenes hellige gral”, men Logitech kom først med å lansere en mus som både er trådløs og optisk.

Logitech viser musenes hellige gral
[Ugjyldig objekt (NAV)]

HANNOVER (DinSide): Trådløst utstyr har vært i vinden lenge, og Logitech har hatt stor suksess med sine trådløse produkter som mus og tastatur.

Optiske mus som fungerer uten den tradisjonelle kulen under, har vært å få kjøpt et års tid, men alle som en har overført bevegelsene dine til PCen via ledning. Fordelen med optisk avlesning er at du slipper å slite med musekuler som blir møkkete og unøyaktige etter en stund i bruk. Optiske mus måler bevegelsene dine med raske lyspulser mot overflaten, og siden den ikke er avhengig av en jevn overflate som tradisjonelle mus, kan du bruke den på nær sagt all slags underlag.

Strømsluket borte

Den viktigste grunnen til at trådløse optiske mus ikke har kommet på markedet før nå, har vært problemer med et voldsomt strømforbruk. Lyspulsene slynges ned mot bordplaten i en hastighet på 1500 pulser i sekundet. Det sier seg selv at en trådløs mus som drives av batterier fort tappes for strøm ved en slik kontinuerlig belastning.

I samarbeid med Agilent Technologies har Logitech utviklet en egen brikke som styrer strømbruken i musen. Gjennom fire faser reduseres pulsfrekvensen nedover fra 1500 pulser i sekundet og helt ned til bare to. I det øyeblikket musen leser av en bevegelse skrus pulsfrekvensen opp til fullt igjen. Takket være denne teknologien kan batteriet vare opp til tre måneder ved daglig bruk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Økt presisjon

Men Logitech har bakt inn flere forbedringer i Cordless Mouseman Optical, som musen heter. Presisjonsnivået i avlesningen er doblet, fra 400 dpi til 800 dpi. Andre optiske mus som er i handelen, har en nøyaktighet på kun 400 dpi. Dette betyr mer nøyaktig kontroll over bevegelsene, noe som blant annet grafiske designere nok vil sette pris på.

Logitech viser musenes hellige gral

Cordless Mouseman Optical har tre knapper. I tillegg til de vanlige to har du en ved tommelen (hvis du er høyrehendt) og i tillegg et rullehjul som kan fungere som en fjerde knapp. De to tilleggsknappene kan programmeres til å fungere slik du selv måtte ønske ved hjelp av medfølgende programvare. Vi kan melde at musen fungerer utmerket da DinSides utsendte medarbeider fikk rasket med seg et eksemplar.

Presisjonsmusen Cordless Mouseman Optical kommer i salg i løpet av de første ukene i april. Prisen vil ligge på 149 DM (ca. kr 630). Tilkobling skjer enten ved PS/2 eller USB, og musen kan brukes på både PC og Mac.