AV-Stand til venstre, Speaker Stand til høyre. Begge gjør nesten det samme, og prisen er lav. Men det er bare en vi ville ha kjøpt. Foto: Øyvind Paulsen
AV-Stand til venstre, Speaker Stand til høyre. Begge gjør nesten det samme, og prisen er lav. Men det er bare en vi ville ha kjøpt. Foto: Øyvind PaulsenVis mer

Logitech Speaker Stand mot AV Stand

To rimelige dokkingstasjoner for iPad testet. Bare en er verdt pengene.

Logitech er gode på tilbehør, og har selvsagt kastet seg over Apples nettbrett med hud og hår. For deg med et Android-basert nettbrett er det helt sikkert irriterende, men trøsten får være at Android-versjoner er lovet på nyåret, så den som lever får se.

LES OGSÅ:

I dagens duell har vi derfor to dokkingstasjoner til iPad til dyst, og de har begge mye til felles:

 • Begge fungerer på iPad 1 og iPad 2, det følger med overganger til hvert produkt.
 • Begge lader iPaden din mens den står på plass, og begge har høyttalere plassert i foten slik at du kan spille av musikk eller se på video uten å bruke hodetelefoner.
 • Begge lar deg rotere skjermen, slik at du kan velge mellom vertikal eller horisontal visning
 • Lav pris: Speaker Stand koster 449, mens AV-Standen koster 699. Dette er anbefalte priser fra Logitech, så normalt er de enda rimeligere i butikk.
Se bilder av duellantene her:

AV-Stand til venstre, Speaker Stand til høyre. Begge gjør nesten det samme, og prisen er lav. Men det er bare en vi ville ha kjøpt. Foto: Øyvind Paulsen
AV-Stand til venstre, Speaker Stand til høyre. Foto: Øyvind Paulsen
AV-Stand til venstre, Speaker Stand til høyre. Begge har 3,5 mm lydinngang. Kun AV-stand har videoutgang, men hvorfor er det ikke HDMI? Foto: Øyvind Paulsen
AV-Stand til venstre, Speaker Stand til høyre. Begge kan vris og legges ned. Foto: Øyvind Paulsen
AV-Stand til venstre, Speaker Stand til høyre. Fra siden ser du at AV-standen har høyttalerne ut på siden, det gir litt bedre stereoperspektiv, den har også litt bedre bass. Lillebroren har omtrent ikke bass. Foto: Øyvind Paulsen
AV-Stand til venstre, Speaker Stand til høyre. På begge kan du ha iPaden stående eller liggende. Foto: Øyvind Paulsen

Men hvordan er de i praksis?

 • Speaker Stand: Vi forventer ikke høy materialkvalitet til denne prisen, og førsteinntrykket er overraskende bra. Når du tar på den, merker du likevel raskt at dette er hardplast, og spesielt betjeningsknappene på framsiden trekker ned kvalitetsinntrykket. På vårt testeksemplar var faktisk power-knappen låst fast i på-modus - slik at vi ikke fikk skrudd den av. Akkurat det regner vi ikke med er tilfellet på de produktene som er til salgs, men det bekrefter uansett inntrykket av at kvaliteten på komponentene ikke er på topp.

  Artikkelen fortsetter under annonsen

  Gummiring som tas av når du skal feste iPad 1, og på hvis du har en iPad 2. Foto: Øyvind Paulsen
  Slappe betjeningsknapper i front. På vår modell var på-knappen allerede låst i på-posisjon. Foto: Øyvind Paulsen
  Foto: Øyvind Paulsen
  Foto: Øyvind Paulsen
  Foto: Øyvind Paulsen
  Foto: Øyvind Paulsen
  For ungene er Kometkameratene godt å ha. Foto: Øyvind Paulsen
  Foto: Øyvind Paulsen
  Foto: Øyvind Paulsen


  Dokken står imidlertid stødig og er lett å flytte rundt i huset. Selv brukte vi den mest på kjøkkenbenken. Gjenskinn er nesten umulig å unngå på grunn av iPadens overflate, dermed er det en fordel at du kan justere vinkelen på iPaden.

  Den eneste inngangen er en 3,5 mm for MP3-spillere, f.eks dine venners Androidmobiler. Det følger imidlertid ikke med tilkoplingskabel.

  Lyden er imidlertid en stor skuffelse. Den spiller riktignok høyt, men det er også alt. Bassen er omtrent totalt fraværende, og det samme må sies om mellomtonen. Diskant er stort sett det du får.

 • AV-Stand: Også her er det mye plast, men den virker hakket mer forseggjort enn sin lillebror. Du får også med en enkel fjernkontroll, noe som er praktisk når du vil skifte spor eller justerer volum fra sofakroken. Som på lillebror kan du naturligvis vri iPaden horisontalt og vertikalt, og du kan endre vinkel. Dette er altså bra.

  To plastbiter på sidene av fangarmene må tas av hvis du skal bruke iPad 1. Foto: Øyvind Paulsen
  Foto: Øyvind Paulsen
  Fra oversiden Foto: Øyvind Paulsen
  Gjenskinn kan motvirkes ved å vri på armen. Foto: Øyvind Paulsen
  Baksiden har video ut, og lyd inn. Foto: Øyvind Paulsen
  Foto: Øyvind Paulsen
  Vridbar og vippbar. Legg også merke til betjeningsknappene som her er av bedre kvalitet. Foto: Øyvind Paulsen
  Foto: Øyvind Paulsen
  Her får du også med fjernkontroll. Foto: Øyvind Paulsen


  Også her får du en 3,5 mm-inngang for andre lydkilder, men i tillegg får du en videoutgang som kan brukes til å koble dokken til en TV. Dessverre er det kun en komposit-videoutgang, så drømmer du om å videreføre iPadens videofilmer til flat-TVen din skal du ikke ha spesielt høye kvalitetskrav. Som en nødløsning til ungene kan det jo fungere, men da kan de like godt se direkte på iPaden...

  Spør du hos er utgangspunktet enkelt: Hvis man skal ha videoutgang bør HDMI brukes, ellers blir det meningsløst.

  Heldigvis er lydkvaliteten hakket bedre på denne dokken, den spiller enda høyere, og har i hvert fall antydning til bass. Det skal sies at vi fortsatt er lysår fra lydkvaliteten du får fra Philips Fidelio DS8550, men da snakker vi også om en helt annen størrelse og høyere pris.

Konklusjon

Begge duellantene er praktiske å ha: De lader iPaden din, og lar deg se film eller spille av musikk til ungene. Lydmessig skjærer de begge litt i hjertet, men så lenge du ikke forventer mirakler, og det kan vanskelig gjøres til denne prisen, duger de fint til sitt bruk.

Prisforskjellen er dog så liten at vi har vanskelig med å se hvorfor man ikke skal gå for AV-Standen: Den ser bedre ut på grunn av mindre plast, og har også hakket bedre lyd. Når du i tillegg får fjernkontroll med på kjøpet er valget klart.

Les også duellen mellom Altec Lansing og Philips Fidelio her!

Testresultat

Logitech AV-Stand

Billig og praktisk bordstativ, som også lader iPaden. iPaden kan vinkles og vris, og stativet passer både iPad 1 og 2.

Bedre materialkvalitet enn lillebror, også litt bedre lyd. Fjernkontroll.

Videoutgangen er ikke i HDMI.

Se alle våre tester

Testresultat

Logitech Speaker Stand

Billig og praktisk bordstativ, som også lader iPaden. iPaden kan vinkles og vris, og stativet passer både iPad 1 og 2.

Svært mye plast, og den virker ikke spesielt solid. Lydmessig er dette lite å skryte av.

Se alle våre tester