Litt lys er alt som trengs for å drive dette tastaturet. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Litt lys er alt som trengs for å drive dette tastaturet. Foto: Bjørn Eirik LoftåsVis mer

Logitech Solar Keyboard Folio

Praktisk omslag med innebygd, lysdrevet tastatur.

Alle som skriver mye vet at ingenting foreløpig kan slå et ordentlig, fysisk tastatur. Og kobler man et tastatur til iPad-en, kan mange av oss klare oss helt fint uten en dedikert PC til formålet.

Praktisk

Logitech Solar Keyboard Folio er navnet på et omslag til iPad 2 og nyere, som inneholder et fysisk tastatur, samt en ramme til å holde fast nettbrettet. Det kommuniserer trådløst med iPaden via Bluetooth.

Slike finnes det mange av, men det som gjør dette tastaturet så spesielt, er at det lades av lysenergi. Det får energi fra all slags lyskilder, ikke bare sola, men også vanlig dagslys og lampelys.

Tastaturet kan også plasseres slik hvis du skal se på film eller lytte til musikk. Da vil disse tastene kunne brukes for å justere lyd, starte og stoppe avspilling, samt skifte spor.
Tastaturet er helt ok å bruke, men merk at de norske tastene Å og Æ er små. Det er til å leve med, mener vi.
Her er panelet som fanger opp lys og lader batteriet.
Litt lys er alt som trengs for å drive dette tastaturet. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Et klikk på Bluetooth-knappen på høyre side, og iPaden vil oppdage tastaturet og koble det sammen.


– Varer i to år

Avhengig av hvor mye lys som er tilgjengelig kan det ta litt tid å få fulladet batteriet. Men når det er gjort, skal det holde lenge. Faktisk i hele to år, hvis du bruker tastaturet i snitt to timer pr dag, lover Logitech.

Selve tastaturet er litt mindre enn et fullstørrelsestastatur, men det fungerer helt fint til rask skriving, for eksempel ved hjelp av Touch-metoden. Det er fast og responsivt nok til at vi ikke kvier oss til en arbeidsdag med dette når PC-en ikke er tilgjengelig.

Les også: Her er de nye iPad-ene

Artikkelen fortsetter under annonsen

Erstatte PC?

Ulempen med dette (og de fleste andre nettbrettastaturet) er at det er avhengig av å kunne stå på et bord for å kunne brukes effektivt. Du kan heller ikke forandre skjermvinkelen, slik du enkelt kan gjøre med en PC.

Når omslaget er lukket, slukkes også iPad-skjermen automatisk, og tennes igjen så snart det åpnes.

Konklusjon

Dette er en grei løsning for deg som ser etter både omslag og tastatur til iPad-en, og som synes det er slitsomt å måtte lade tastaturet i ny og ne. Spesielt rimelig er det dog ikke, synes vi, veiledende pris er på rundt tusenlappen. Du kan imidlertid finne det billigere på nett, se oppsummeringsboks under.

Les også: TEST: Tre iPad-tastaturer

Samleside: Nettbrett