Logitech Pocket Video

Logitech Pocket Video

Er det virkelig mulig å få noe særlig ut av et videokamera som er litt større enn en barbermaskin, og som bruker minnekort til å lagre videodata? Vi har testet Logitech Pocket Video 750.

Publisert
Sist oppdatert

Å ta opp video på et kompakt kamera er ikke noe nytt, heller ikke at det bruker minnekort i stedet for båndkassett. Svært mange digitalkameraer kan jo ta opp snutter med video og lyd, som lagres på samme minnekortet som stillbildene. Noen nye DV-kameraer har også muligheten til å lagre videodata på minnekort i tillegg til på DV-kassetten. Men Logitech Pocket Video kameraet har altså opptak og lagring av video på minnekort som sin eneste funksjon, og det komprimerer bildene i MPEG4-format. Dette formatet gir både høy kapasitet og relativt bra kvalitet.

Selve kameraet er lite og lett, det passer fint i lomma, og er latterlig enkelt å betjene.

Søkeren er en liten LCD-skjerm som sitter på et lokk som vippes ut til siden. Dette minner om LCD-søkeren på DV-kameraer og stillbilde digitalkameraer, men her er selve LCD-skjermen ganske liten, den måler 29x21mm eller 35mm diagonalt.

Logitech Pocket Video
Logitech Pocket Video


Når lokket med skjermen vippes ut, kommer det fram knapper som styrer lysstyrke og lydvolum på avspilling, og høyttaleren sitter ved siden av knappene.

Betjeningen ellers foregår med knappene øverst på baksiden. Opptaksknappen sitter for seg selv, og har en rød prikk. Den kan man ikke ta feil av.

De andre knappene styrer avspilling, sletting og manøvrering samt informasjon av/på i displayet.

I bruk

At kameraet er enkelt i bruk er ingen overdrivelse. Du slår det på, venter noen sekunder til det har gjort seg klar, og trykker på Rec-knappen for å starte og stoppe opptak. For avspilling trykker du play/pause-knappen. Hopp til forrige eller neste opptak styres med pilknappene på sidene, og låsing eller sletting gjøres med knappene som har symbolene hengelås eller søplebøtte. Informasjonsknappen med en "i" inne i en ring slår av/på informasjon om opptaket i displayet.

Det er det hele.

Logitech Pocket Video


Opptaket havner på minnekort hvis det sitter i, hvis det ikke står i havner opptaket på det interne minnet - sånn er det bare, det er ingen funksjon for å velge det ene eller det andre. Blir minnekortet fullt må du stoppe og ta det ut for å fortsette på det interne minnet. Eller omvendt.

Det er ingen regulering av opptaksvolumet på lyden.

Avspilling skjer enten på den lille LCD-skjermen, eller ved å koble kameraet til en TV. Det gjøres med en medfølgende kabel, som har minijack i den ene enden, og tre phonoplugger i den andre enden.

Logitech Pocket Video


Vil du overføre opptaket til PC, plugger du inn USB-kabelen. Du får da opp to diskstasjoner, den ene er minnekortet, og den andre er det interne minnet. Filene er .asf og spilles av i Windows MediaPlayer etter at den har gått på nett og funnet og lastet ned en kompatibel kodek. Det skjer automatisk, hvis du er på nett.

Opptakskvalitet

Dette kameraet er ingen erstatning eller et fullgodt alternativ til et DV-kamera, det er helt klart. Det er riktigere å sammenligne det med videofunksjonen i digitalkameraer, men med den ganske vesentlige forskjellen at du kan gjøre mye lengre opptak enn på mange digitalkameraer. Men den optiske kvaliteten er ikke like bra som på gode digitalkameraer.

På grunn av MPEG4-kompresjonen blir også kapasiteten langt høyere, på et 128 MB SD-kort kan du ta opp hele 30 minutter i den beste kvaliteten, eller 1 time på den dårligste.

Kvaliteten kan også sammenlignes med et bra webkamera på et internt 100 Mbit nettverk.

Bildefrekvensen er på bare 20 bilder i sekundet, og den virker ikke helt jevn. Lyden har automatisk nivåkontroll, og dette vil garantert gi deg mange overraskelser. Sterke lyder blir svært lett veldig forvrengt, å filme f.eks. et band blir ikke lydmessig bra. Hvis det da ikke er snakk om ekstrem neo-trash-punk...

programvaren PocketVideo 8.0 følger også med, og dette håndterer overføring og forhåndvisning av opptakene, samt et redigeringsprogram - Video Wave Movie Creator fra Roxio.

Konklusjon

Logitech Pocket Video er ingen erstatning for et DV-kamera, men det er ikke dårlig, selv om bruksområdene er begrenset, på grunn av bildefrekvens, lysfølsomhet og begrenset optikk. Det er heller ikke billig nok til å være en ren moro-dings, til en listpris på 2 699. Skal du ha et minnekort på 128 MB i tillegg koster dette rundt 500 kroner.

Men trenger du et "webkamera på frifot" for å ta opp små videosnutter som du laster opp til en webside, eller sender over nettet som epost-vedlegg, så nærmer vi vel oss den nisjen hvor dette kameraet passer inn. Dette skyldes at filene er ferdig komprimert og dermed krever minimalt med etterarbeide.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer