Logitech med flerbruks-webkamera

Logitech lanserer i disse dager et spennende konsept: Et webkamera du kan ta med deg og bruke som et vanlig digitalkamera.

Med QuickCam Traveler har Logitech greid å kombinere to populære produkttyper i én enkel løsning. Traveler ser ved første øyekast ut som et vanlig kamera, men du kan koble det til PCen og overføre lyd og bilde over nettet.

Tilkoblingen skjer via USB, og kameraet både innebygd mikrofon og en CCD-brikke som gir bedre bildekvalitet over Internett i forhold til vanlige webkameraer. Kameraet kan brukes til både lydbaserte samtaler og innspilling av korte filmsnutter.

Funksjonaliteten til digitalkamera-delen er i seg selv ikke spesielt imponerende. Du får muligheten til å lagre 60 høyoppløselige bilder (640x480) eller 200 bilder i lavoppløsning (320x240). Kameraet har et kontrollpanel bak som gir enkel tilgang til alle de nødvendige funksjonene. Overføringen av bilder til PCen skjer med en spesiell funksjon som heter QuickSync.

Programvare

Du får to programmer på kjøpet: et videoredigeringsprogram (Video Wave III SE) og et bildebehandlingsprogram (PhotoSuite III SE). Med disse programmene kan lage videoklipp med diverse spesialeffekter, sende dem gjennom e-post eller legge dem ut på Internett, sette opp videokonferanser og lignende.

QuickCam Traveler vil være tilgjengelig i butikkene i løpet av februar, og utsalgsprisen er kr 1.899 inkludert moms.