iFeel MouseMan kommer til å se slik ut
iFeel MouseMan kommer til å se slik utVis mer

Logitech lanserer vibrerende mus

Synes du det er på tide at noen videreutvikler musen? Det har Logitech gjort, og lanserer nå en mus som vibrerer. På denne måten kan du få en bedre kommunikasjon med PCen, i alle fall hvis vi skal tro Logitech.

Det er ikke første gang Logitech kommer med en mus som beveger seg. For en stund siden lanserte selskapet en Force Feedback-mus. Dette ble ganske mislykket: En klumpete mus som ikke kunne fjernes fra den medfølgende musematten. Den slo naturlig nok aldri gjennom.

Nå er imidlertid konseptet annerledes. Designet til de nye musene er ikke forskjellig fra de allerede annonserte MouseMan Wheel, og den enklere Wheel Mouse-utgaven. Du trenger ikke spesialutstyr, og vibrasjonsmekanikken er innebygd i selve musen.

Hvordan fungerer det?

Kort sagt reagerer musen på forskjellige detaljer i Windows – for eksempel Internett-linker, menyer eller ikoner. Beveger du pekeren over et slikt objekt, får du tilbakemelding i form av vibrasjon. I følge Logitech vil denne funksjonen utvide opplevelsen ved å bruke en datamaskin, takket være kobling av flere sanser. Om det virkelig vil være til noe nytte, gjenstår å se.

To produkter vil benytte seg av denne teknologien (kalt TouchSense). iFeel MouseMan er den dyrere utgaven (59,95 dollar, som er ca. 539 kroner med dagens kurser). Den har et stilig design, optisk sensor for bedre presisjon og fire knapper samt et hjul. iFeel Mouse er noe enklere, med kun tre knapper i tillegg til hjulet. Denne musen kommer til å koste 39,95 dollar, altså omtrent 359 kroner. Dette er priser i USA, og prisene blir nok litt høyere i Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Begge musene har optisk sensor, velkjent fra lignende produkter fra Microsoft. Denne sensoren erstatter kulen som vi er alle vant til, og øker presisjonen. Rengjøring av det optiske systemet er heller ikke nødvendig.

Vi ser frem til å teste disse musene så snart de kommer på markedet. Det blir interessant å se hvorvidt denne teknologien er til noen nytte, eller om det bare er en unødvendig ”gimmick”. Begge musene ventes i butikkene i slutten av september.