Dette tastaturet tåler fint å bli skuret. Ikke er det dyrt heller. Foto: Logitech.
Dette tastaturet tåler fint å bli skuret. Ikke er det dyrt heller. Foto: Logitech.Vis mer

Logitech lanserer vaskbart tastatur

Kan fint skures under rennende vann.

PC-tastaturet kan være en bakteriebombe, og i enkelte miljøer må man ha spesialutstyr som tåler å bli renset og vasket for å unngå smittefare. Slikt utstyr er ofte kostbart, men nå kommer Logitech med et vaskbart tastatur som prismessig også bør appellere til forbrukere som er mer enn gjennomsnittlig opptatt av hygiene.

Tips: Slik rengjør du du dippeduttene

Logitech Washable Keyboard K310 er navnet, og skal være spesielt lett å rengjøre, enten ved å skylle det under springen eller senke det i en kum med vann, både av hygieneårsaker, eller etter søl av kaffe, brus eller andre flytende elementer.

Hullene på baksiden fungerer som drenering, og gjør at tastaturet tørker raskt og enkelt etter vask, ifølge en pressemelding fra selskapet. Tastene har lasertrykte etiketter, og er UV-belagt for å unngå at de falmer i vask. Tastaturet skal være testet for å tåle opptil 5 millioner tastetrykk, hevder Logitech.

Logitech lanserer vaskbart tastatur


Tastaturet fungerer i XP og nyere, og har 12 hurtigtaster for tilgang til Internett og vanlige mediefunksjoner. Det krever ikke noen installasjon av drivere eller programvare for å fungere.

Prisen er satt til veiledende 349 kroner når det dukker opp i butikkene i oktober. Langt billigere enn dette tastaturet, som man også definitivt kan søle kaffe på.

Flere ferske datasaker på DinSide.no