Så er det over for Squeezebox ... Foto: Per Ervland
Så er det over for Squeezebox ... Foto: Per ErvlandVis mer

Logitech har lagt ned Squeezebox

Gjemte bort nyheten i forumet...

DinSide har i alle år hatt stor sans for Squeezebox-produktene, som kort fortalt har gjort det gøy å streame musikk i heimen.

Les testen her: Squeezebox, Squeezebox Duet og Squeezebox Radio.

Og vi var ikke alene om å like Squeezebox:

I praksis gjorde nemlig Squeezebox akkurat det samme som Sonos, bare til en langt rimeligere pris.

Produktserien har i tillegg fått jevnlige oppdateringer og utvidelser siden starten, og kan i dag selvsagt også streame Spotify og WiMP direkte, i tillegg til at det finnes svært mange gode apper til å styre produktene.

Det var amerikanske Slim Devices som opprinnelig sto bak Squeezebox, men selskapet ble altså overtatt av Logitech i 2006, og det er altså de som nå legger inn årene.

Avspist med en notis på forumet

Til tross for at brukerne har likt produktet var dette dessverre ingen overraskelse. DinSide har nettopp kommet hjem fra årets IFA-messe, hvor vi også var innom Logitechs stand. Der nede slo det oss at ingen Squeeze-produkter var utstilt.

I stedet var det en drøss med hodetelefoner og bærbare enheter, samt en ny radio som var mistenkelig lik Squeezebox Radio. Personlig synes undertegnede likevel at den nye Logitech Smart Radio ser litt kjedeligere ut ...

Artikkelen fortsetter under annonsen

DinSide har bedt om en kommentar fra Logitech, men den har enda ikke kommet. Vi vil selvsagt oppdatere artikkelen om vi får svar.

Logitech har altså lagt ut en liten notis på forumet som litt kryptisk bekrefter Squeezeboxenes endelikt, og den kan du lese i sin helhet her.

Hva betyr det for deg som eier en Squeezebox?

Den nederste setningen på forumet er grei å få med seg: Der står det nemlig at Logitech vil fortsette å svare på spørsmål om Squeeze-produktene på sin supportside.

Dessverre sies det ingenting om hva som skjer hvis Spotity eller WiMP endrer på oppsettet sitt, slik at programvaren til Squeezeproduktene må endres. Hvorvidt disse tjenestene vil fungere framover, er altså i beste fall uklart, men det håper vi altså å få svar på fra Logitech etterhvert.

Uansett: Dette er ingen god nyhet for deg som er glad i ditt Squeezebox-produkt.

Samleside: IFA 2012