LocationFree LF-PK1

Med denne lille boksen kan du se dine egne TV-kanaler og ha full kontroll på DVD-opptakeren din hvor enn du måtte befinne deg i verden.

Av og til kommer det smarte løsninger som raskt aktiverer "må ha"-genet vårt. Det skjedde da de første GPS-enhetene kom, det skjedde med Singstar, det skjedde da mobiltelefonene kom med polyfoniske ringetoner og det skjer nå: Sonys LocationFree er nemlig en vanvittig kul liten boks å ha i stua.

LocationFree LF-PK1


Boksen, som er på størrelse med en vanlig ruter, kommer med alt du trenger. Dette er hva som følger med i pakka:

  • LocationFree-enhet
  • Scart-kompositt
  • Kompositt-kompositt
  • Strømkabel
  • IR-sender
  • Avspillingsprogramvare
  • Instruksjoner på tysk, fransk og engelsk

LocationFree LF-PK1


LocationFree-senderen kobles til kilden via medfølgende scart/komposittkabler, og faktisk kan du koble den til to kilder hvis du skulle ha flere ting du ønsker å ha tilgang til over nettet. Vi rigget boksen opp mot vår Sony RDR-HX910, men det er ikke noe krav at du har en Sony-spiller å koble mot. Koblingen ble gjort med kompositt ut på harddiskopptakeren, som kobles til LocationFree-boksen i andre enden. Videre kobles LocationFree-boksen til routeren via nettverkskabel (merk at dette ikke følger med), men dette er kun nødvendig hvis du vil ha tilgang til den over Internett. LF-PK1 har nemlig også innebygget WLAN, som gjør at du kan koble deg rett mot boksen over det trådløse nettverket.

LocationFree LF-PK1


Smertefri installasjon

Installasjonen av programvaren gikk helt smertefritt. For å koble deg opp mot boksen første gang, holder du en "setup"-knapp inne på baksiden helt til en lampe lyser. Da blir den stående i oppsettsmodus i fem minutter - mer enn nok av tid til å sette deg ved PCen igjen og koble deg opp. Programvaren installeres, og første gang du starter den, får du opp enheten og kan trykke connect. Etter 30 sekunder ser du TV-signalet som sendes ut av DVD-opptakeren (eller hva enn du må ha koblet på).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå kan du sitte i møte og smugtitte på Dr. Phil!
Nå kan du sitte i møte og smugtitte på Dr. Phil!
Vis mer


Vinduet kan justeres både opp og ned i størrelse, og du kan i tillegg velge at det alltid skal være øverst. I tillegg har du kontroll over volumet, og du kan også manuelt angi kvaliteten selv om automatikken fungerer helt utmerket. Kvaliteten på bildet er selvsagt ikke helt det samme som å se TV - signalet komprimeres i boksen og sendes ut med cirka fire sekunders forsinkelse, og avhengig av hvor rask ut-linje du har vil kvaliteten være deretter. Minstekravet er 300kb/s ut, og boksen komprimerer video i MPEG4-format. Kvaliteten er potensielt bedre enn det du ser på YouTube, men ikke like god som å se en DivX-film eller lignende.

IR-sender

Nå høres det kanskje ut som om du må ha en hjemme til å bytte kanal eller starte et opptak for deg, men det slipper du. Med i pakka følger det nemlig en IR-sender, som du klistrer et sted slik at den er i kontakt med IR-mottakeren på den enheten du ønsker å styre. Gjennom programvaren velger du merket på enheten og hva slags type enhet det er, så kan du teste ved å trykke "power" om du klarer å slå den av/på. Når det er gjort, har du full kontroll over enheten - på vår DVD-opptaker kan vi nå via PCen programmere opptak, spille av innspilte opptak, spole, skifte kanal og alt vi ellers kan gjøre med fjernkontrollen hjemme i stua.

Pila markerer hvordan signalet sendes
Pila markerer hvordan signalet sendes
Vis mer


Og det stopper ikke der - også PSP har nemlig støtte for LocationFree i nyere firmware-versjoner og kan brukes på akkurat samme måte. Du laster ned fjernkontrolldefinisjoner fra nettet og lagrer på MemoryStick, og da kan du styre opptakeren som du vil.

LocationFree LF-PK1


For å få brukt den fra et annet sted enn lokalnettverket hjemme, er du først nødt til å konfigurere enheten litt ekstra. Du logger da på med brukernavn og passord som du finner på et klistremerke på boksen og trykker deg igjennom noen "neste"-bilder. Hvis du har UPnP-kompatibel router skal det gå som fot i hose, men det har ikke vi. Vi savner litt mer informasjon fra Sony på hvilke porter som må åpne (det står bare oppgitt at du må åpne porter, men ikke hvilke), men etter litt søking på nettet fant vi ut at det var port 5021, så vet du det hvis du går til anskaffelse av en.

Du kan starte en test slik at enheten får bekreftet at den kan streame ut på nettet, og når denne er i orden skal alt gå som smurt. Hvor enn du da befinner deg i verden vil du kunne operere DVD-opptakeren din så lenge du har tilgang til Internett. Merk at du kun kan gjøre dette via medfølgende programvare og at det ikke går an at flere kobler seg opp mot boksen samtidig.

LocationFree LF-PK1


Vi synes uansett denne lille boksen fra Sony var svært morsom, og for en som ofte er ute på tur og savner norsk TV (har du vært i Tyskland med KUN tyske kanaler, skjønner du hva jeg mener) må denne boksen være midt i blinken. Et annet bruksmønster kan være å koble til videokamera slik at du kan overvåke stua mens du er på ferie, eller hva med å kunne sitte i senga med laptopen på fanget og se Liverpool i Champions League når kona har besøk nede i stua? I praksis får du jo et slags TV-kort på PCen også.

Prisen ligger på cirka 2.800 kroner i skrivende stund.

Til samlesiden for nettverksutstyr >>