Local Cooling

Installer denne lille applikasjonen - eller plant et tre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi prøver oss på ujevne mellomrom med smågrønne artikler her på DinSide Data, tidligere i sommer skrev vi også en guide til grønn PC-bruk.

Med en av de kjøligste og våteste sommerne her hjemme på lenge har det ikke vært så mye skriverier om global oppvarming de siste månedene, men vi ser ingen stor grunn til å la saken ligge død heller.

image: Local Cooling


Og i den anledningen har vi kommet over et program som kan hjelpe litt til med stømsparingen på PCen din.

image: Local Cooling


Local Cooling er et lite program til Windows XP som overstyrer strømsparingen på datamaskinen din, slik at skjermen, harddisken og selve PCen skrur seg av etter en viss tid med inaktivitet. Her kan du velge blant tre forhåndsdefinerte profiler (low, medium og high) eller definere din egen.

Dette kan du selvfølgelig også gjøre med XPs innebygde strømsparing, men det som gjør Local Cooling-applikasjonen litt mer spennede er at den beregner hvor mye strøm du sparer. Dette gjør den automatisk ved å gå gjennom maskinvaren din og se hvor mye som spares ved å skru av skjerm og harddisker. I tillegg til å vise hvor mye dette betyr i sparte kilowatt-timer "oversetter" den dette til gallons olje og - spør oss ikke om hvordan - trær.

Har du en konkurranseånden i deg kan du også registrere deg på LocalCooling.com og se hvor god du er til å spare i forhold til andre grønne PC-brukere. Kontoen kan også registreres på et firma eller organisasjon, så her er det bare å verve hele jobben... eller idrettslaget, for den som driver med slikt.

image: Local CoolingJeg er altså godt på vei på mitt første tre. Og det er lov å flere maskiner på samme konto.

I følge LocalCooling.com er målet å få 100 millioner til å bruke Local Cooling-applikasjonen, noe som (i følge hjemmesiden) tilsvarer 300 millioner tonn CO2 i året.

Hvorvidt tallene stemmer eller ikke er kanskje uansett det viktigste å få folk til å tenke på sitt eget forbruk av energi, og til det er Local Cooling en nyttig liten påminner i hverdagen.

Local Cooling er (naturligvis) er gratis å laste ned og bruke, og det er heller ingen kostnader forbundet med å registrere seg. Og alt du trenger finner du på LocalCooling.com.

PS. Programmet lar seg også installere på Vista, men tar ikke over strømsparingsfunksjonene.