Litt for mye kvitring

Litt for mye kvitring

Twitter er ikke det samme som din egen stue.

Publisert
Sist oppdatert

Først var det Facebook, så ble det Twitter. De sosiale nettjenestene har tatt fullstendig av de siste årene, og begge de to nevnte tjenestene har millioner av brukere.

Men der det på Facebook er ganske vanlig å beskytte profilen sin mot at uvedkommende får lese den, er Twitter foreløpig langt mindre privat. Det fikk en amerikansk kvitrer med kallenavnet theconnor nylig erfare.

Les også: Tidenes ærligste jobbsøker

Kortfattet

Twitter er med sine 140 tegn per melding ikke så mye mer omfattende enn en SMS, men det theconnor skrev var mer enn nok:

"Cisco (stort, amerikansk datafirma. journ.anm.) har akkurat tilbudt meg jobb! Nå må jeg veie den fete lønna opp mot den daglige pendlingen til San Jose og at jeg kommer til å hate jobben."

Litt for mye kvitring
Uheldigvis for theconnor er de fleste Twitter-meldingene søkbare. En Cisco-samarbeidspartner ved navn Tim Levad kom tilfeldigvis over kvitringa, og truet med å sladre til Cisco:

Litt for mye kvitring
Det er sannsynligvis trygt å anta at de som tilbød theconnor den fete lønningsslippen har fått noe å tenke på, selv om den litt for snakkesalige Twitter-brukeren forsøker seg på en innfløkt forklaring av fadesen på denne hjemmesiden.

Privatliv

Twitter-profilen hans er for lengst gjort privat, men det var ikke raskt nok til at meldingene hans havnet utenfor søkemotorenes nådeløse blikk.

Saken er enda et bevis på at hvis du har planer om å legge igjen informasjon på nettet, vær klar over at det som oftest er flere som kan se deg enn du tror. Fortida er ikke fullt så fjern på verdensveven som den er for deg.

Les også: Nå skal snylterne tas

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer