Liten skrift i Windows

Et av de programmene jeg bruker krever at liten skrift (Small Fonts) er valgt i skjermoppsettet for å fungere tilfredsstillende!! Dette betyr at andre program også påvirkes, for eksempel blir utskriftsoppsettvisningen i Word lite behagelig å arbeide med, det blir vanskeligere å lese tekst
i IE osv. Nå hevder programleverandøren at ”Liten skrift er standard i windows, dvs at det er programmer som krever større skrift som bør tilpasses.” Mitt spørsmål er om det finnes belegg for å hevde dette?

Mvh Knut Egil.

Datadoktoren svarer:

Faktisk er det liten skrift i oppløsningen 96 dpi som brukes som standard i Windows. Hvis jeg går inn på skjermoppsett i Windows 2000 får jeg opp Small fonts i Font size, og under står det "Normal size (96 dpi)". Denne skriftstørrelsen har vært uendret på min PC siden installasjonen.

En løsning, som ikke er fullstendig tilfredsstillende, er å skru ned skjermoppløsningen din fra for eksempel 1024x768 punkter (hvis du bruker det) til 800x600 punkter. Skriften vil da se større ut selv med liten skrift, men du vil få mindre plass til informasjon på skjermen.

Når det gjelder Internet Explorer kan du velge tekststørrelsen selv fra View-menyen og Text size.

Les alle spørsmål og svar