Linux Mint

Ønsker du en Linux der alt bare virker med én gang? Da bør du prøve Linux Mint.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DinSide Data har fulgt utviklingen på Linux-fronten i flere år, og presentert en rekke tester og omtaler av forskjellige {Linux-distribusjoner}. Enkelte har imponert oss mer enn andre, men sjelden har vi opplevd mer umiddelbar suksess enn med Linux Mint.

Denne distribusjonen er egentlig en modifikasjon av en annen, populær distribusjon, nemlig Ubuntu Linux. I praksis har man tatt operativsystemet, fjernet og lagt til noen elementer og programmer, forandret litt på brukergrensesnittet og vips, laget en ny distribusjon. Det høres kanskje lettvint ut, men i praksis har utviklerne av Linux Mint gjort noen heldige valg.

Se bildene fra Linux Mint

Linux Mint bruker Gnome skrivebordshåndterer og er bygd på Ubuntu Linux, men ser ganske annerledes ut.
Linux Mint bruker Gnome skrivebordshåndterer og er bygd på Ubuntu Linux, men ser ganske annerledes ut. Vis mer


Perfeksjonisme

Brukergrensesnittet og startmenyen er etter vår mening mer lettfattelig enn i Ubuntu, kanskje spesielt for deg som er vant til å bruke Windows. Program/pakkeutvalg er også godt gjennomtenkt synes vil. Men kanskje aller viktigst: Linux Mint kommer med alle nødvendige kodeker for å avspille musikk og film (DVD inkludert) ferdig installert, samt nødvendige webtillegg som Adobe Flash og Sun Java.

Din mening

Hva er din favoritt-Linux? (Avsluttet)
Ubuntu(49%) 1416
Annet(14%) 411
Linux Mint(13%) 392
SUSE(6%) 186
Fedora(6%) 177
PCLinuxOS(4%) 110
Mandriva(3%) 90
SLAX(2%) 59
Knoppix(1%) 42
CentOS(1%) 34
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Dermed er sjansen stor for at du, i likhet med oss, opplever å være "up & ready" 15 minutter etter at vi har satt inn Live-CDen for første gang.

En annen fordel med Linux Mint er at den er 100% Ubuntu-kompatibel. Med tanke på utbredelsen til sistnevnte er dermed sjansen for at eventuelle problemer du måtte støte på enkelt lar seg løse ved et kjapt Google-søk.

Gratis

Linux Mint Celena (3.1) er bygd på Ubuntu Linux 7.04, og kan lastes ned fra Linuxmint.com. Du behøver ikke å installere noe som helst for å prøve Linux Mint, alt kan kjøres direkte fra CD.

En kurant Pentium 3-prosessor eller nyere, samt 512 MB minne er nødvendig for en god brukeropplevelse. Og ja, Linux Mint er helt gratis.

Se bildene fra Linux Mint

Les også:

Ny Ubuntu - ikke helt i mål
Prøv Linux - risikofritt
SLAX Linux på minneplugg