Linux Mint 7.0 Gloria er klar

En av de aller enkleste Linux-distribusjonene er klar i ny versjon. Her er de viktigste nyhetene.

«Du kan nå installere operativsystemet i Windows ved hjelp av mint4win. Ingen partisjonering er nødvendig»


Linux Mint er en gratis Linux-distribusjon (operativsystem + programmer) som er basert på Ubuntu Linux. Siste utgave er basert på Ubuntu Linux 9.04, som er en annen populær Linux som ble lansert tidligere i vår.

Kan kjøres uten installasjon

En av de store styrkene til Linux Mint er at den støtter det meste av multimedieformater, Java og Flash rett etter installasjonen. Den har også et grensesnitt som er enkelt å bli dus med for brukere som tidligere har vært vant til Windows.

Og så må vi heller ikke glemme at Linux Mint kan kjøres rett fra CD. Du behøver ikke å installere noe som helst hvis du bare ønsker å sjekke ut operativsystemet.

Linux Mint inneholder de fleste programmene du trenger i hverdagen, og er helt gratis. Skjermbildet er fra en eldre utgave av operativsystemet.
Linux Mint inneholder de fleste programmene du trenger i hverdagen, og er helt gratis. Skjermbildet er fra en eldre utgave av operativsystemet. Vis mer


Nyhetene

I tillegg til alle nyhetene og forbedringene i Ubuntu 9.04, har Linux Mint også blitt forbedret på flere punkter. Her er noen av dem:

* Forbedret startmeny med blant annet flere nye hurtigvalg og forslag ved søk
* Forbedret grensesnitt på mintInstall, som er et bibliotek med programvare som kan lastes ned og installeres
* Forbedrede rutiner for oppdateringer via mintUpdate
* Nye farger og bakgrunner.
For full oversikt, se denne siden.

Denne videoen demonstrerer noe av brukeropplevelsen i Linux Mint 7:


Prøv selv

DinSide kommer tilbake til flere detaljer når vi har fått testet Linux Mint 7.0. I mellomtiden kan du selv laste den ned fra denne siden (700 MB).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du kan nå installere LinuxMint som hvilket som om det var et Windows-program. Det legges da i en mappe på harddisken din, og når du skrur på PCen din neste gang får du valget mellom å starte Linux Mint eller Windows. Hvis du senere skulle ønske å avinstallere Linux Mint, gjøres det via Legg til/Fjern programmer på kontrollpanelet, som for hvilket som helst Windows-program.
Du kan nå installere LinuxMint som hvilket som om det var et Windows-program. Det legges da i en mappe på harddisken din, og når du skrur på PCen din neste gang får du valget mellom å starte Linux Mint eller Windows. Hvis du senere skulle ønske å avinstallere Linux Mint, gjøres det via Legg til/Fjern programmer på kontrollpanelet, som for hvilket som helst Windows-program. Vis mer


Les vår test av en tidligere Mint-versjon her.