Linux-flopp på minibærbare

Asus gir opp salget av minibærbare med Linux.

Asus var blant de aller første som lanserte Linux-baserte mini-PCer til en billig penge. Produktene i EEE-serien ble en formidabel suksess for selskapet, som solgte minibærbare i bøtter og spann, blant annet i USA. I mange tilfeller var det store leveringsproblemer på grunn av den enorme etterspørselen.

Alle ville ha

Her hjemme måtte vi vente helt til i sommer før de første minibærbare dukket opp. Og i en avstemning i en sak der vi omtalte modellene som snart ville dukke opp i norske butikker, svarte hele 85% (mer enn 2500 lesere) at de helt sikkert eller kanskje kom til å anskaffe seg en minibærbar allerede i sommer.

Asus fikk etter hvert en rekke konkurrenter, og flere av dem leverte minibærbare med Windows XP installert, riktig nok til en litt høyere pris.

Bryr seg ikke om å spare penger

Asus EEE
Asus EEE Vis mer


Senere kom også Asus på banen med Windows i flere av sine modeller, og resultatet? Salget av Linux-bærbare stoppet nesten helt opp. Nordiske brukere ser ikke ut til å bry seg om at disse modellene er noen hundrelapper billigere.

I hele Norden kan det se ut til at veien er lang å gå for Linux på minibærbare. For Asus sin del er det allerede kroken på døra for gratisalternativet til Windows. Heretter vil Asus kun tilby modeller med Windows som operativsystem.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det går ikke rent økonomisk, sier Anders Haby i Asus Nordic til idg.se.

Han legger imidlertid til at det kan dukke opp Linux-modeller senere dersom det skulle bli etterspørsel etter disse igjen.

Kilde: idg.se/digi.no

OPPDATERT: Asus har kommet med en kontramelding, og vil likevel tilby Linux på EEE. Mer om saken her.

Les også: DinSides test av tre minibærbare med Windows