Linkedin er en av de aller mest brukte sosiale nettverkene på Internett. Nå er mer enn 9% av passordene til brukerne havnet på avveie.
Linkedin er en av de aller mest brukte sosiale nettverkene på Internett. Nå er mer enn 9% av passordene til brukerne havnet på avveie.Vis mer

Linkedin-passord på avveie

Brukere anbefales å bytte passord så snart som mulig.

NRK.no melder at rundt 6,5 millioner passord fra det populære sosiale nettverket Linkedin har lekket ut på nett, og ligger åpent tilgjengelig på hackersider og blogger.

Linkedin er et sosialt nettverk som benyttes mye i profesjonell- og jobbsammenheng, og er av verdens mest populære.

Rammer en halv million nordmenn

Nettverket har rundt 70 millioner brukere, og rundt 500 000 av disse er norske, ifølge NRK. Det er usikkert hvor mange passord fra norske brukere som har lekket, men det kan altså statistisk dreie seg om rundt 40-50 000.

Seniorrådgiver Tone Bakås i NorSIS anbefaler alle Linkedin-brukere å skifte passord umiddelbart. Hun understreker dessuten at mange bruker samme passord på Linkedin og andre tjenester, som Facebook og nettbanken, skriver NRK. Hvis du gjør det, kan det være smart å skifte passord også her for å unngå at uvedkommende tar kontroll over kontiene.

Trenger du hjelp til passordbyttet? Da bør du lese denne artikkelen.

Tema: Sosiale tjenester på nett