LifeCam NX-6000

Endelig et webkamera som sitter bra på skjermen på bærbare og samtidig er justeringsvennlig. Vi har testet LifeCam NX-6000

Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha testet og brukt en god del webcameraer vet vi med rimelig stor sikkerhet hva vi kan forvente, hva vi ikke kan regne med og hva vi fremdeles kan håpe på...

Det vil i praksis si at vi ikke kan forvente noen videokvalitet som kan sammenlignes med et frittstående videokamera, eller videofunksjonen i et kompaktkamera for den saks skyld.

Vi kan heller ikke forvente stillbilder av samme kvalitet som "ordentlige" kameraer, og heller ikke noen optisk zoom-funksjon.

Dette skyldes selvsagt prisen, teknologien og hva folk flest (det berømte "markedet") foretrekker - eller finner seg i.

Men noen små, men vesentlige egenskaper er det stadig mulig å forbedre uten at det sprenger noen form for grenser, og her tenker vi først og fremst på det praktiske.

Og her har Microsoft gjort leksa si, dette er det klart mest praktiske webkameraet beregnet på bærbare vi hittil har testet. Det leverer også helt kurante bilder.

Husk at flaskehalsen som ødelegger kvaliteten er Internett, ikke selve kameraet og PCen. Derfor vil du aldri få den samme videokvaliteten over nettet som du får lokalt på PCen.

Installasjon

Installasjonen er omfattende. Den tar overraskende lang tid, og oppdateringen som ligger på nett og er på over 50 MB tar også tid å laste ned og installere. Det er pussig at langt mer kompliserte og omfattende programpakker tar en brøkdel av tiden å installere. For det er ingen omfattende programpakke med kameraet, det er bare de grunnleggende funksjonene som kommer på plass.

LifeCam NX-6000
LifeCam NX-6000


Når installasjonen er vel overstått er kameraet klart til bruk, uten omstart.

Montering

Kameraet er smalt og avlangt, fasongen er ikke ulik en leppestift.
Det kommer også med et rundt etui, som også har klare feminine trekk. Ikke Barbie-feminint, men mer Prada/Dior - med et snev av eleganse. De mindre feminine av oss kan uansett glede oss over det praktiske. Det er bare å snurre kablene rundt kameraet, puttet det i boksen og lukke med glidelåsen.

Kameraet har en klemme, som er 30 mm lang og med en stram, fjærbelastet åpning for skjermtykkelse mellom 7 og 16 mm. Dette gjør at kameraet både er rimelig lett å feste og ikke minst at det sitter svært godt. Veldig mange webkameraer faller ned fra skjermen for et godt ord, hvis man skriver det med litt voldsomme tastetrykk. Her faller det ikke ned nærmest uansett hva du gjør med PCen.

LifeCam NX-6000


Kameralinsen kan dreies opp og ned for å justere utsnittet.

LifeCam NX-6000


Kameraet sitter godt på toppen av skjermen.

LifeCam NX-6000


LifeCam NX-6000


Bildekvalitet

Bildekvaliteten er god, i den øvre delen av hva dagens webkameraer presterer. Programvaren som styrer lyssettingen og behandler bildet gjør en god jobb. Noen problemer med hvitbalanse ved blandet belysning er knapt til å unngå, noe som gir et blåskjær eller et gulskjær etter som. Dette kan du justere selv, men det er kilne greier. Dessuten er det ingen webkameraoppsett som har minnefunksjon for forskjellige innstlillinger. Derfor kan du ikke lagre f.eks. en justert innstilling for dagslys, en annen for fullt lampelys om kvelden og en tredje for dempet kveldslys.

LifeCam NX-6000
LifeCam NX-6000
LifeCam NX-6000


De fleste overlater derfor innstillingene til automatikken og greier seg med det.

Konklusjon

Er du mye på farten med din bærbare og trenger et webkamera som ikke befinner seg alle andre steder enn der du vil at det skal sitte - da har Microsoft en ypperlig løsning i LiveCam NX-6000.

Prisen er 845 kroner og kameraet kan kjøpes nesten over alt.

[Ugjyldig objekt (OPPSUMB)]

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer