Bærestropp, innebygd batteri og egen Airplay-sone. Det gir nye Zipp maks poeng på bærbarhetsskalaen.  Foto: Produktbilder
Bærestropp, innebygd batteri og egen Airplay-sone. Det gir nye Zipp maks poeng på bærbarhetsskalaen. Foto: ProduktbilderVis mer

Libratone Zipp

Ikke bare er den pen å se på, den lar deg også bruke AirPlay-funksjonen uansett hvor du er.

Lydkvaliteten fra små høyttalere og småanlegg har fått et klart kvalitetsløft de siste årene, og det gjelder ikke minst de aktive høyttalerne som tar imot signalene trådløst:

Eierne av Android- eller Windows Phone-enheter nyter godt av økt kvalitet via Bluetooth, mens Apple-eierne også kan bruke AirPlay-funksjonen.

Se også: Fidelio Soundsphere i praksis

Minuset med AirPlay har imidlertid vært at både avspillerenheten (iPhonen/iPaden) og avspillingsenheten må være koblet til det samme trådløse nettverket. Det er ikke noe stort problem når du er hjemme i stua, men skal du ha med deg lyden ut i hagen eller på hytta kan det fort bli en nedtur.

Den gode nyheten er at denne begrensningen nå er i ferd med å forsvinne, noe Libratones nye Zipp-modell er et godt eksempel på.

Librane Zipp med PlayDirect

Libratone har allerede flere produkter ute på det norske markedet, og vi i DinSide har for eksempel storebror Libratone Live inn på test nå. (Førsteinntrykket er definitivt positivt, så her er det bare å følge med.)

Nykommeren Zipp er imidlertid smartere enn sine storebrødre, og er som Libratone selv sier det: Endelig en helt portabel AirPlay-høyttaler som vil fungere med iPod Touch, iPhone, iPad, samt Mac og PC.

For det første er dette den eneste Libratone-høyttaleren som går på batteri, men det viktigste er altså at den kan opprette sitt eget AirPlay-nettverk, via det Libratone kaller PlayDirect

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oppdatert 11:20: Vi fikk nettopp bekreftet at dagens Libratone-modeller Live og Lounge også vil få PlayDirect-funksjon! Og det beste av alt: Det er kun en softwareoppdatering som skal til. Oppdateringen har ikke fått noen eksakt dato, men er anslått å komme i fjerde kvartal 2012.

Foto: Produktbilder
Foto: Produktbilder
Bærestropp, innebygd batteri og egen Airplay-sone. Det gir nye Zipp maks poeng på bærbarhetsskalaen. Foto: Produktbilder
Foto: Produktbilder
Foto: Produktbilder
Foto: Produktbilder
Foto: Produktbilder
Foto: Produktbilder
Foto: Produktbilder
Foto: Produktbilder
Foto: Produktbilder
Foto: Produktbilder
Foto: Produktbilder
Foto: Produktbilder

Se store bilder av Zipp-modellen her:

Med PlayDirect kan du altså bruke enheten både på hytta og garasjen, uten å måtte installere et eget trådløst nett på forhånd.

Hvis du allerede har et trådløst nettverk kan du selvsagt koble Zipp-modellen til det også, noe vi tipper vil være med på å øke batteritiden. Det må vi imidlertid komme tilbake til i en test, da batteritiden foreløpig ikke er oppgitt.

Sjekk også høstnyheten Boombox fra Sharp, slepbart med mye bass

Åtte fargekombinasjoner

Som øvrige Libratone-produkter er også Zipp kledd i ull, og du kan her velge blant de åtte ulike fargealternativene du ser på bildet under:

Mange fargevarianter gjør det enkelt å finne en du liker. Foto: Produktbilder
Mange fargevarianter gjør det enkelt å finne en du liker. Foto: Produktbilder Vis mer


Høyttalerelementene er plassert slik at de skal spre lydbildet 360-grader, noe som er med på gjøre Zipp plasseringsvennlig. Selve enheten vil ha kun en knapp, all styring skjer altså via din i-enhet (eller PC/Mac). Vil du endre lydmodus kan imidlertid dette gjøres via Libratones egen app, som gir deg valget mellom flere moduser, men også avstanden til veggene bak.

Men hva skjer med iPhone 5 og den nye kabelstandarden?

Libratone skal komme i norske butikker allerede i løpet av oktober, og vil starte på 3.399 kroner i et sett som gir deg tre ulike ullfarger. Settene som er tilgjengelig ved lansering heter forøvrig Funky collection og Classic collection, og ytterligere varianter kan altså kjøpes i tillegg.

Lydkvaliteten kan vi dessverre ikke si noe om foreløpig, men DinSide har selvsagt bestilt testeksemplar.