Libratone Live kan nå også brukes av deg med Android. Foto: Per Ervland
Libratone Live kan nå også brukes av deg med Android. Foto: Per ErvlandVis mer

Libratone: Nå også for Android og Windows-phone

Og dermed kan flere bli med på festen med god trådløs lyd.

Selv om Apples iOS-enheter fortsatt selger som varmt hvetebrød, er de ikke like enerådende på mobil- og nettbrettmarkedet som de en gang var.

Det er imidlertid en teknologi de aller fleste Android og Windows Phone-brukerne er misunnelige på, og det er Apples AirPlay-teknologi for trådløs overføring av musikk (og video). En ting er at AirPlay-teknologien gir god lyd og er enkel å bruke, men kanskje like viktig er at Apple har vært svært flinke til å jobbe direkte mot hifi-produsentene.

Resultatet er at svært mange aktive trådløse høyttalere kun har vært tilgjengelig for de med en iOS-enhet. Android-brukerne har altså ikke vært invitert på festen, selv om det riktignok finnes snarveier.

I går kom imidlertid nyheten vi har ventet på: Den danske høyttalerprodusenten Libratone har nemlig sluppet en gratis programvareoppdatering som gir DLNA-støtte på alle sine høyttalere.

Libratone Live Foto: Per Ervland
Libratone Live Foto: Per Ervland
Libratone Live Foto: Produktbilde
Libratone Zipp Foto: Per Ervland
Libratone Zipp Foto: Per Ervland
Libratone Zipp Foto: Per Ervland
Libratone Live kan nå også brukes av deg med Android. Foto: Per Ervland

DinSide har tidligere testet både Libratone Live og den bærbare Zipp-høyttaleren som rene AirPlay-høyttalere, og likte dem begge godt. At de nå også kan brukes av deg med Android eller Win Phone er altså en god nyhet.

Bare én hake

Per dags dato trenger du fortsatt en iOS-enhet for å gjøre Libratone-høyttalerne DLNA-kompatible: Foreløpig må nemlig oppdateringen av høyttalerne skje ved å oppdatere Libratones iOS-app, og så oppgradere høyttaleren fra denne. (Mer informasjon får du her.)

Dette varer imidlertid ikke lenge: Libratone har heldigvis lovet en dedikert Android-app som skal gjøre jobben, og den skal komme i løpet av februar 2013.

Kan også brukes uten trådløst nett!

Libratone var forøvrig tidlig ute med å tilby funksjonen PlayDirect, som kort fortalt lar deg spille av trådløs musikk direkte fra mobilen til høyttaleren uten at du er avhengig av et trådløst nettverk. Hjemme i stua er selvsagt ikke dette noe poeng, men funksjonen er praktisk fordi du da også kan bruke høyttalerne når du er på steder uten trådløs dekning, som for eksempel hytta på fjellet eller garasjen.

Det er derfor verdt å få med seg at dette også vil fungere på DLNA via Android eller Windows Phone.

Les også: TEST. Libratone Zipp og TEST: Libratone Live

Og nevnte vi prisen?

Et minus med Libratones høyttalere har vært et noe høyt prisnivå. Da vi testet Live-modellen kostet den for eksempel 5.500 kroner, mens Zipp-modellen kostet 3.400 kroner.

De nye veiledende prisene ligger nå på 3.999 og 3.299, og fås i tillegg enda rimeligere hvis du bruker de ulike prisagentene på nettet.