Liberkey: Verktøykasse på minneplugg

Programmer er verktøy, her får du en diger verktøykasse på minneplugg.

De av oss som bruker PC litt mer omfattende enn folk flest, har gjerne behov for mange og mer avanserte verktøy. Dette er ikke noe problem, det er bare å finne programmene, eventuelt kjøpe dem, laste ned og installere dem.

Men det er ikke alltid vi har med oss PC-en, selv om vi ofte har både en og to bærbare, og ifølge loven om tings iboende faenskap er behovet størst når maskinene er utilgjengelige.

Enten du sitter på jobben eller hos en bekjent, så er det ikke alltid det er aktuelt å laste ned og installere programmer for å fikse et eller annet.

Men det finnes løsninger: kjørbare programmer på minneplugg.

Omfattende er mildt sagt

Vi har skrevet om slike løsninger flere ganger tidligere, du finner artikler her og her. Men en av de mest omfattende løsningene er LiberKey.

Til hvert program følger også en egen beskrivelse, slik at du ser hva programmet kan utrette.
Til hvert program følger også en egen beskrivelse, slik at du ser hva programmet kan utrette. Vis mer


Dette er en svært fyldig samling programmer som dekker en rekke behov, med tilhørende startmeny. Og det smarte er at ingen av programmene trenger å installeres, alle kjører direkte fra en minneplugg som kobles til PC, og etterlater heller ingen spor på PC-en etter bruk. Totalt er det i skrivende stund 278 programmer tilgjengelig, og flere forskjellige ferdige "pakker" å velge mellom.

LiberKey-programmene kan også ligge på en MP3-spiller eller en flyttbar harddisk, bare enheten opptrer som en vanlig ekstern lagringsenhet når den kobles til PC-en.

Utvalget av programmer dekker de fleste aktuelle områder:

Lyd, CD/DVD, Filbehandlig, bilder og grafikk, Internett, nettverk/filtjener, kontoroppgaver, sikkerhet, systemverktøy og video.

Dessuten kan du legge til egne programmer og snarveier til favorittmapper på PC-er du bruker mye. En egen "My Documents"-mappe på pluggen er også en del av pakka.

En smart løsning er muligheten til å assosiere filtyper med programmene, slik at når du dobbelkliker en fil, vil den åpne i "riktig" program på pluggen din. Assosiasjonene er like enkel å fjerne etterpå.
En smart løsning er muligheten til å assosiere filtyper med programmene, slik at når du dobbelkliker en fil, vil den åpne i "riktig" program på pluggen din. Assosiasjonene er like enkel å fjerne etterpå. Vis mer


Hvordan gjør du?

Programmet finner du på www.liberkey.com/en/ Her laster du ned den programpakken du ønsker, det finnes tre varianter: Ultimate med 202 pakker, Standard med 106 pakker og Basic med 28 pakker. Og så kan du legge til og trekke fra etter behov.

Nedlastingen er en programfil, og når du kjører denne pakker den seg ut til en mappe med alle programfilene og Asuite-menyen. Denne holder oversikten, og fungerer som portal til programmene. Ferdig utpakket tar programmene i Ultimate-utgaven ikke mer enn ca 600 MB plass, så du trenger ingen kostbar minneplugg.

Vil du bruke programmene fast på PC-en din, kan du selvfølgelig legge mappen hvor du vil på harddisken, og det blir opprettet en snarvei på skrivebordet og et ikon til høyre på oppgavelinjen.

Liberkey: Verktøykasse på minneplugg


Hva finner du i pakken?

Listen over programkategorier er så lang at vi snekret sammen en skjermdump i halv størrelse som du ser til høyre. Klikker du på teksten under bildet dukker den opp i full størrelse. Av programmer finnes alt fra kontorsuiten OpenOffice.org, bildeprogrammet Photofiltre, ryddeprogrammet CCleaner, nettleseren Firefox, bare for å nevne noen av de mest kjente.

Men det kryr av nyttige og anerkjente programmer her, noen er omfattende, mens andre er små nytteprogrammer. Du kan redigere lyd, brenne CD, konvertere video og brenne DVD. Du kan rydde i filer, finne dobbeltgjengere, redde slettede filer, splitte store filer. Med systemverktøyene kan du rydde opp i registeret, teste ytelse, formater store FAT32 partisjoner og mye annet!

Som registrert bruker kan du få tilgang til oppdateringer. Har du mange programmer på pluggen, kan det bli litt i overkant mange varsler.
Som registrert bruker kan du få tilgang til oppdateringer. Har du mange programmer på pluggen, kan det bli litt i overkant mange varsler. Vis mer


Gratis - selvfølgelig

Om du lurer på nytteverdien, så sett av noen minutter til å laste ned og sjekke ut. Resultatet er at du kan spare både utgifter og ergrelser. Siden ingen ting installeres er det heller ingen opprydding som må til hvis du ikke er fornøyd.

Som en fjern onkel en gang sa, "Bruk tid eller bruk penger, aldri begge deler"...

Samlingen finner du på www.liberkey.com/en/. Der finner du også mer informasjon om løsningen.

Skjermbildene i denne artikkelen er fra Liberkey 4.4. Siste versjon er 4.8.

(Oppdatert 24.04.10)