Lian Li med supersmart PC-kabinett

Hvorfor er ikke dette standard på alle stasjonære PC-er?

<B>KOFFERT-PC</B>: Med dette smarte kabinettet blir det enkelt å frakte PC-en rundt omkring. Foto: LIAN-LI
KOFFERT-PC: Med dette smarte kabinettet blir det enkelt å frakte PC-en rundt omkring. Foto: LIAN-LI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ikke alle stasjonære PC-er står på samme sted gjennom hele levetiden. Samtidig kan det være en stor utfordring å frakte en stor PC-kasse. Ikke bare er de tunge, de har ofte skarpe kanter og en utforming som ikke akkurat er konstruert for transport.

Som forelder til en ungdom som stadig drar på lan-party, er dette noe jeg vet alt om.

Les også: Denne mini-PC-en er helt lydløs

Koffert-design

Derfor ble jeg oppriktig glad da jeg leste om kabinettet PC-TU300 fra Lian Li. Ikke bare har kabinettet solide hjul av aluminium, det har dessuten et svært så hendig håndtak på toppen. Den fraktes dermed like enkelt fra A til B som en koffert.

image: Lian Li med supersmart PC-kabinett


Man må jo bare stille seg spørsmålet om hvorfor i all verden dette ikke er standardutrustningen på ethvert stasjonært PC-kabinett!

Les også: PC-bygging kan bli like enkelt som Lego

Aluminium

Kabinettet skal ifølge produsenten være svært solid, der det meste er av aluminium. Her er plass til ett fullstørrelse ATX-hovedkort, en 2,5" enhet og to 3,5"-enheter. Tre vifter med diameter på 12 cm er også på plass, og sikrer god luftsirkulasjon for kraftig maskinvare. Lengst frem mot fronten er det plass til en standard ATX-strømforsyning.

GANSKE KOMPAKT: Kabinettet har ikke allverdens av utbyggingsmuligheter, men du får plass til et fullstørrelses ATX-hovedkort, et kraftig grafikkort og tre disker, om du vil. Foto: LIAN-LI
GANSKE KOMPAKT: Kabinettet har ikke allverdens av utbyggingsmuligheter, men du får plass til et fullstørrelses ATX-hovedkort, et kraftig grafikkort og tre disker, om du vil. Foto: LIAN-LI Vis mer


Kabinettet skal ifølge PCWorld.com være i butikkene i oktober, med en startpris på 230 dollar (rundt 2.000 norske kroner). Så er det bare å håpe at flere produsenter følger opp med like smarte kabinetter i tiden som kommer.

Les også: Vi har prøvd Acers byggekloss-PC