<strong>LETTVEKTER:</strong> Med oppgitt vekt på 980 gram, skal denne PC-en fra LG være den letteste 14-tommers ultrabook-maskinen av alle. Foto: LG
LETTVEKTER: Med oppgitt vekt på 980 gram, skal denne PC-en fra LG være den letteste 14-tommers ultrabook-maskinen av alle. Foto: LGVis mer

LGs nye 14-tommer veier under én kilo

Lettere enn 11-tommers Macbook Air.

LG er kjent for å lage TV-er, men er kanskje ikke en produsent man forbinder med bærbare PC-er. Nå ser det imidlertid ut til at det koreanske selskapet har store planer på PC-fronten.

Deres siste modell har nemlig 14" skjerm med full HD-oppløsning, men allikevel har selskapet klart å holde vekten svært lav.

980 gram!

Maskinen, med modellnavn 14Z950, veier nemlig bare 980 gram, som er 100 gram mindre enn 11"-utgaven av Macbook Air (en vesentlig mindre maskin).

Til tross for den lave vekten og bare 13,4 mm på sitt tykkeste, kan maskinen skilte med 10,5 timers oppgitt batteritid. På innsiden sitter også Intels nye Broadwell-prosessor (klokket til 2,4GHz) og, i følge Techradar, 8GB arbeidsminne og 256GB SSD-lagring.

Godt med inn- og utganger

LGs nye ultrabook har støtte for 802.11ac-standarden hva gjelder trådløst nettverk. Den har to USB 3.0-porter, micro SD-kortleser, og også en micro USB-inngang.

I tillegg finnes en full størrelses HDMI-utgang for å koble den til en TV eller projektor.

Maskinen kommer i flere farger med metallfinish, og den kommer også i en 13,3"-utgave med samme oppgitte vekt.

Lanseres langt unna

Hvorvidt den blir å finne i butikkhyllene her til lands er foreløpig usikkert – LG har tenkt å lansere maskinen i Sør-Korea og i enkelte land i Sør-Amerika til å begynne med. Skulle den imidlertid dukke opp, skal vi selvsagt ta inn et eksemplar til test.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Se våre tester av bærbare PC-er