Foto: LG
Foto: LGVis mer

LG lanserer Optimus Pad

Får helt nytt format og med 3D-kamera.

Nå kommer PC- og mobilprodusentene for alvor på banen med nettbrettsatsninger, og flere og flere innser at det gjelder å skille seg ut fra hurven for å ha noen sjanse mot markedslederen iPad fra Apple.

Sist uke skrev vi om HP sitt nettbrett som er basert på deres eget operativsystem webOS, og i går meldte vi om at Samsung har har annonsert en større utgave av sitt Galaxy Tab-brett med 10,1" skjerm.

Skal kunne holdes enkelt i hånden

LG lanserer imidlertid noe som er midt i mellom. Optimus Pad, som kommer i butikkene i april, har en skjerm på 8,9 tommer. Selve enheten er imidlertid smalere enn iPad og Galaxy Tab 10.1, takket være at den er utstyrt med en bredskjerm med oppløsning på 1280 x 768 piksler (15:9-forhold).

- Med LG Optimus Pad lanserer vi en tablet som er fylt med funksjoner og som har et perfekt forhold mellom bærbarhet og skjermstørrelse. Vi tror dette vil sette en ny standard i markedet, sier Erik Andersson, produktsjef for mobiltelefoner i LG Electronics Norden.

 Foto: LG
Foto: LG Vis mer


3D-kamera

Men brettet har også en annen unik funksjon; det er utstyrt med et 5 megapiksels 3D-kamera som både kan filme og ta tredimensjonale bilder som kan spilles av på en 3D-klar TV via HDMI. 3D blir mulig takket være at kameraet har dobbelt objektiv. LG har også inngått et samarbeid med YouTube om egne kanaler for 3D-video.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brettet skal også være kraftig nok til å spille av HD-video i full oppløsning (1920 x 1080 piksler) både på intern og ekstern skjerm. Dette er takket være den dobbelkjernede Nvidia Tegra 2-prosessoren på 1 GHz.

Operativsystemet er Google Androids kommende Honeycomb (versjon 3.0), som er den første utgaven av Android som er spesiallaget for nettbrett.

Høy pris?

LG Optimus Pad kommer til Norge i slutten av april, får vi opplyst fra LG Electronics. Prisen vil være veiledende 7.990 kroner. DinSide kommer tilbake med mer informasjon etter hvert.

Les også: 10 anbefalte spill til iPad