Denne skjermen har en PC innebygd i foten, og skal være den første 21:9-skjermen i AIO-segmentet. Foto: LG
Denne skjermen har en PC innebygd i foten, og skal være den første 21:9-skjermen i AIO-segmentet. Foto: LGVis mer

LG klar med ultrabred alt-i-ett-PC

Berre lekkert!

Den stasjonære PC-en har sett sine beste dager, i hvert fall den klassiske løsningen med separat PC-kabinett og kabelspaghetti på gulvet. Men i mange sammenhenger vil det fortsatt være ønskelig å bruke store skjermer, og det er her AIO-kategorien kommer inn.

AIO står for All In One, og er i praksis skjermer med innebygd PC. Med et trådløst tastatur og mus er det i praksis kun strømkabelen igjen å snuble i, og du har en løsning som også er enklere å flytte på enn en typisk stasjonær rigg.

Les også: Ny PC til 600 kroner?

Eneste med 21:9

Det finnes mange AIO på markedet, men ingen skal tilsvare LG V960. Dette er nemlig en såkalt 21:9-bredskjerm på 29 tommer, som er vesentlig bredere enn en vanlig skjerm. Skjermoppløsningen er 2.560 x 1080 piksler, og panelet er av IPS-typen som blant annet sikrer meget god fargegjengivelse, også fra sidene.

Du kan altså spille av en film i full HD-oppløsning, og fortsatt ha mer enn 600 piksler i bredden ledig til andre ting.

21:9-formatet er spesielt egnet til-filmvisning (ofte omtalt som kinoformat), gaming, og naturligvis når du ønsker å jobbe med flere programvinduer ved siden av hverandre samtidig. I tillegg er det verdt å nevne at Modern UI-grensesnittet i Windows 8 og mange apper drar nytte av brede skjermer siden mye av skrollingen foregår horisontalt og ikke vertikalt som vi er vant til fra tidligere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

"Bærbar" innmat

Og gamere trekkes fram av LG som en av målgruppene, siden PC-en kommer med et relativt kraftig grafikkort fra Nvidia (GeForce GT 640M).

"M" står for "Mobile", og av det skjønner vi at innmaten i PC-en er den samme som man kan finne i mange bærbare PC-er. Ikke så rart kanskje, for hele PC-en tar ikke større plass enn at den får plass i foten til skjermen. For øvrig sitter det en Intel Core i5-prosessor i PC-en.

PC-en er ventet på markedet senere i år, prisen er foreløpig ikke kjent, men den starter på rundt 1.300 dollar i USA (ca 8.000 kr). Vi satser på å komme tilbake med mer info nå den blir tilgjengelig her hjemme.

DinSide har tidligere testet en rekke AIO-PC-er, og allerede neste uke kommer vi med en test av en ny maskin fra MSI.

Les også: Test av bærbar PC med 21:9-skjerm