LG annonserer G Pad 8.3

Verdens første brett med WUXGA-oppløst 8-tommers skjerm.

G Pad 8.3 veier som en avis og får plass til lommen. Det er i hvert fall slik LG ser det. Foto: LG
G Pad 8.3 veier som en avis og får plass til lommen. Det er i hvert fall slik LG ser det. Foto: LGVis mer

Nettbrettmarkedet er i sterk vekst og utvikling, og stadig dukker det opp brett som er tynnere, lettere, raskere og lekrere enn foregående modeller.

LG er blant de mange som satser på Android-baserte brett, og i forkant av årets IFA-messe i Berlin denne uka har de nettopp vist fram G Pad 8.3 som er det første brettet fra selskapet på over ett år, skriver mashable.com. Det mest spesielle ved dette brettet er at det er det skal være det første med en full HD 8-tommers skjerm med WUXGA-oppløsning(1920 x 1200 piksler, altså skarpere enn full HD).

LG annonserer G Pad 8.3


Veier som en avis

På innsiden sitter det en firekjernet Qualcomm Snapdragon 600 prosessor på 1,7 GHz, 2 GB RAM, 16 GB lagringsplass, og to kamera på henholdsvis 5 og 1,3 megapiksler. Operativsystemet er Android 4.2.2 (Jelly Bean).

Med en vekt på 338 gram er brettet omtrent like tung som en avis, hevder produsenten. Det stemmer imidlertid ikke helt etter norsk målestokk. For moro skyld veide vi dagens utgaver av VG og Dagens Næringsliv, som veide henholdsvis 175 og 205 gram.

Kommer i fjerde kvartal

Brettet kommer uansett i sort og i hvit utførelse, og dukker opp i butikkene før jul. Prisen er foreløpig ikke kjent.

DinSides ferske nettbrettester

.