<B>GODE GREIER:</B> Denne 27-tommeren koster en god del mer enn andre 27-tommere, men det merkes da også på bildekvaliteten.
GODE GREIER: Denne 27-tommeren koster en god del mer enn andre 27-tommere, men det merkes da også på bildekvaliteten.Vis mer

LG 27EA83

En glimrende 27-tommer fra LG.

Hvis det først og fremst er skjermflate og oppløsning man trenger av PC-skjermen, finnes det mange ulike og rimelige alternativ. Krever man derimot mer av bildekvaliteten og bedre ergonomi, samt mulighet for ekstra, praktiske egenskaper, må man ut med mer.

Vi har tidligere testet PA279 fra Asus som er i denne høye kvalitetskategorien, nå har den også fått selskap av LG 27EA83 som vi har plassert ved siden av under testingen.

Begge skjermene er glimrende, og det er ikke lett å finne forskjellene i bildekvalitet.

LG27EA83

Skjermen har et diskret design, og alle flater er matte, inkludert skjermflaten. Rammen måler 22 millimeter fra ytterkant til panelkant, og er altså ikke supersmal. På en skjerm i denne størrelsen gir det likevel et rimelig slankt inntrykk.

Skjermen kan vippes, heves og senkes, og kan også vris på høykant. Den kan derimot ikke dreies til sidene. Stativet er solid og stødig, og består av en åpen ramme hvor stammen er festet i bakkant. Den har også Vesa 100-millimeter skruefester.

Selve skjermhuset er svært flatt. Tilkoblingene er derfor plassert rett på baksiden, ikke i toppen av en brønn som er vanlig. Det gjør det mye enklere å koble til og fra kablene, uten å måtte legge ned skjermen eller foreta andre gymnastiske øvelser. Aberet er at den har ekstern strømforsyning.

Artikkelen fortsetter under annonsen

LG 27EA83


Les også: Enda bedre PC-skjermer?

Spesifikasjoner

Skjermen har følgende egenskaper:
Panelet:

 • 27 tommer 16:9 format
 • 2560 x 1440 punkters oppløsning
 • IPS-panel med LED bakgrunnsbelysning
 • 98% Adobe RGB fargepalett
 • 350 cd/m2 maks lysstyrke
 • 5 000 000:1 kontrast
 • 178 graders betraktningsvinkel vertikalt og horisontalt
 • 10-bits fargedybde
 • 6ms grå-til-grå responstid
 • Kan vise 4 x bilde-i bilde eller dele skjermen i to med forskjellig signal fra to innganger.

Tilkoblinger:

 • HDMI 1.4
 • DisplayPort 1.2
 • DVI-D
 • 3.5mm jack lyd ut
 • 3-porters USB 3.0 HUB
 • LG 27EA83


  Betjening

  Knappene sitter under høyre skjermkant og er av den (svært) berøringsfølsomme varianten. Vi opplevde flere ganger at vi kom borti knappene når vi skulle ha tak i noe som lå under eller bak skjermen. Dermed slo vi av skjermen eller kom inn i menysystemet, alt etter som.

  LG 27EA83


  Selve menysystemet og manøvreringen i oppsettet er utmerket og svært brukervennlig.

  Skjermen kan også oppføre seg som fire forskjellige skjermer med inndelingen styrt i programvare (Windows), eller som to forskjellige enheter via to innganger.

  Les også: Nå kommer berøringsskjermene

  Bildekvalitet

  Som sine konkurrenter kommer også denne skjermen med et kalibreringsark.
  Som sine konkurrenter kommer også denne skjermen med et kalibreringsark. Vis mer


  Som vi var inne på innledningsvis er bildekvaliteten svært bra. Sammenligner man med billige skjermer med TN-paneler er det en verden av forskjell på alle måter. Sammenligner man med andre kvalitetsskjermer med IPS-panel blir forskjellene mindre, og sammenlignet med tilsvarende skjermer i samme prisklasse blir forskjellene ytterst små.

  Siden vi kunne sammenligne side ved side med en tilsvarende skjerm fra Asus var vi i stand til å registrere en ørliten forskjell i skarphet og fargedybde/intensitet. Her var det Asus som var den foretrukne. Hadde vi sett skjermene på to forskjellige steder til forskjellig tid er det imidlertid stor sjanse for at vi ikke hadde kunnet se forskjellen - begge er svært gode skjermer.

  LG 27EA83


  Konklusjon

  Vil du ha stor skjermflate, høy oppløsning, gode bruksegenskaper og fleksibilitet er LG27EA83 en utmerket skjerm.

  Om du bruker den til bilderedigering, video, lyd, eller bare til en stor arbeidsflate, får du uansett en glimrende skjerm som er en glede å bruke.

  Testresultat

  LG 27EA83

  Meget god bildekvalitet, god ergonomi, fleksibel tilkobling, brukervennlig.

  Skjermen kan ikke dreies til sidene, ekstern strømforsyning, overfølsomme betjeningsknapper

  Se alle våre tester