Lexmark oppgraderer skriverparken

Lexmark lanserer fire nye blekkskrivere for forbrukermarkedet, og håper å vinne markedsandeler med aggressiv prising og spesifikasjoner i toppsjiktet.

Samtlige skrivere har veiledende priser på under 2.000 kroner, og vil være tilgjengelig på det norske markedet i løpet av det aller nærmeste.

Nytt som frister

Driversystemene er fullstendig skrevet om siden sist, og nytt for alle modeller er støtte for MacOS 8.6 og høyere, MacOS X og Linux. Det forbedrede Accu-Feed papirhåndteringssystemet skal sikre riktig innmating av et bredt spekter av papirmedier. Blant nyhetene er også en løsning for å benytte skriverne i p2p-nettverk.

I tillegg har Lexmark hevet spesifikasjonene og blekkvaliteten på de rimeligste modellene. Samtidig har selskapet greid å bevare en lav pris på produktene.

Lexmark Z53

Lexmark Z53
Lexmark Z53 Vis mer
Lexmark Z43
Lexmark Z43 Vis mer
Lexmark Z33
Lexmark Z33 Vis mer
Lexmark Z23
Lexmark Z23 Vis mer

Toppmodellen har fått betegnelsen Z53, og er myntet på kontor- og avansert hjemmebruk. Denne bygger på forgjengerne Z51 og Z52, og designmessig er det kun hvitfargen som skiller den fra Z52.

Oppløsningen er fortsatt maks 2400 x 1200 dpi, men Lexmark har klart å presse hastigheten enda et hakk, og lover nå inntil 16 sider pr minutt på utskrifter i sort/hvitt. I farger skal Z53 klare inntil 8 sider pr minutt.

Veiledende pris er 1.990 kroner inkl moms.

Lexmark Z43

Denne modellen tar over for Z42, og egner seg i følge Lexmark best til hjemmebruk. Den har samme oppløsning som storebror Z53, men hastigheten er noe svakere, men likevel imponerende nok. 12 sider pr minutt i sort/hvitt, og 6 sider pr minutt i farger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Veiledende pris er 1.490 kroner inkl moms.

Lexmark Z33

Z33 er en billigmodell, men kan likevel skilte med en oppløsning på 2400 x 1200 punkter. Hastigheten er oppgitt til inntil 9 sider pr minutt i sort/hvitt, og 5 i farger. Denne skriveren skiller seg designmessig ut fra de større modellene. Den er noe mindre og lavere, og er myntet på førstegangskjøpere/hjemmebruk.

Veiledende pris er 1.190 kroner inkl moms.

Lexmark Z23

Dette er den billigste skriveren i serien, og er designmessig lik Z33. Skrivere i denne prisklassen er vanligvis ikke utstyrt med to skriverhoder, i motsetning til denne skriveren fra Lexmark.

Hastigheten er oppgitt til inntil 8 sider pr minutt i sort/hvitt, og 4 i farger. Oppløsningen er maksimalt 1200x1200 dpi.

Veiledende pris er 690 kroner inkludert moms.

På vei til testbenken

Vi venter i disse dager de første testeksemplarene fra Lexmark, og vil publisere testresultatene så snart de er klare. I mellomtiden kan du ta en titt på De andre skriverne i vår blekkskrivertest.