Lexmark med topp oppløsning til bunnpris

Lexmark lanserer nå to nye blekkskrivere. Z52 skal være raskere enn andre vanlige blekkskrivere – men koster ikke mer enn 2000 kroner. Z32 er en enda billigere, men er likevel laget for avansert hjemmebruk.

Publisert

De to nye skriverne er en videreføring av Lexmarks Z-serie, og sikter seg inn mot kravstore hjemmebrukere. Den kraftigste, Z52, har på papiret spesifikasjoner som kan måle seg med langt dyrere skrivere fra Canon, HP og Epson. Men også den minste, Z32, virker som en skriver som vil tilfredsstille de fleste behov hjemmebrukere måtte ha.

Z52 - for hjemmet eller kontoret?

Lexmark med topp oppløsning til bunnpris

Lexmark Z52 skal i følge pressemeldingene kunne skrive ut fantastiske 15 sider per minutt i svart, og 7 sider i farge. Oppløsningen er hele 2400x1200 punkter per tomme, som er det samme som du får i HPs 900-serie. Men Lexmark leverer denne oppløsningen for alle papirtyper, noe HP ikke kan.

Hastighetstallene som Lexmark oppgir gjelder antakeligvis ikke for den høyeste oppløsningen, men trolig den dårligste.

Z52 har en del funksjoner som vil være til nytte for mange brukere. Programvaren støtter for eksempel en rekke utskriftsjobber som avviker fra vanlige A4-sider. Du får derfor muligheten til å skrive ut bøker og brosjyrer, og det er dessuten manuell dupleks for å kunne skrive ut tosidig. Dessuten loves det at driveren til denne skriveren skal kunne lage utjevning for internettbilder (dvs. særlig JPG-bilder som benytter en kompresjonsteknologi med kvadratiske felter, som gjerne blir synlige og sjenerende på utskrifter).

Z52 har dråpestørrelse på 7 pikoliter, og legger seg litt bak i løypa med det (andre konkurenter har kommet ned på 4 og 3 pikoliter). Arkmateren har plass til 100 vanlige ark, og mottaksskuffen har plass til 50 ark. Skriveren kommuniserer over enten parallellport eller USB, og har støtte for både Windows 9X, NT4, 2000, MS-DOS (så fremt DOS-programmene åpnes i Windows) og MacOS 8.6 eller høyere.

Alt i alt har denne skriveren spesifikasjoner som ikke bare er gode nok for hjemmebruk, men også for små bedrifter.

Skriveren ventes på markedet i denne måneden, og forventet butikkpris vil være 1.995 kroner inkl. mva.

Z32 - billig og bra

Lexmark med topp oppløsning til bunnpris

Det er klar forskjell mellom Z32 og Z52 i spesifikasjonene, og Z32 er på papiret bare halvparten så rask, med 7 sider i svart og 3 i farger. Oppløsningen er også lavere, men likevel så høy som 1200x1200 punkter per tomme. Våre tester av andre blekkskrivere viser at det er fullt mulig å lage flotte fotoutskrifter selv med lavere oppløsning enn dette.

Z32 har ikke like mange bruksmuligheter som Z52, men har også en funksjon for å jevne ut internettbilder.

Lexmark gjør et poeng av at denne skriveren har god nok teknologi til å skrive ut 24 fotografier på 45 minutter, noe som altså er raskere enn en-times løsningene som mange fotobutikker byr på.

Z32 benytter en dårligere utskriftsteknologi enn Z52, og klarer bare å presse dråpestørrelsen ned i 18 pikoliter. Dette kan gi mer kornede bilder. Arkmateren er like stor som hos Z52, med plass til 100 ark og 50 ark i mottaksskuffen. Z32 har også parallellport og USB, og støtter både Windows 9X, NT4, 2000, MS-DOS (så fremt DOS-programmene åpnes i Windows), men ikke Mac!

Z32 kommer på markedet i juni, og forventet butikkpris vil være 1.295 kroner inkl. mva.

Mer opplysninger får du på Lexmark Norges hjemmesider.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer