Lexmark 5000

Lexmark 5000 er lillebroren til Lexmarks toppmodell 5700. Den har 1200 x 600 dpi oppløsning, og det er nok til å gi skarpe linjer i kompliserte utskrifter. Veiledende utsalgspris er ca. 2 000 kroner og det synes vi den er verdt selv om papirhåndteringen ikke er helt god.

 Foto: Oliver Mann
Foto: Oliver Mann Vis mer
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.


Lexmark 5000 er enkel både å installere og bruke. Skriverdriveren gir god oversikt, og vi er spesielt begeistret for at den til enhver tid holder rede på hvor mye blekk som er igjen i blekkpatronene. Arkmateren kan holde 100 ark, som også er tilstrekkelig for de minste kontorene. Men fordi skriveren mangler mottaker for de ferdige utskriftene er vi ikke helt fornøyd med papirhåndteringen. I et kontormiljø med mange utskrifter er dette ikke godt nok.

LES OGSÅ:

Lexmark 5000 har holdere for 2 blekkpatroner samtidig, men du må skifte til fotopatron for å oppnå tilnærmet fotokvalitet. Dette er ikke noen stor ulempe, men hovedkonkurrentene til denne skriveren – HP 720C og Epson Stylus Color 600 – oppnår fotokvalitet uten en egen fotopatron.

Utskriftskvalitet

Fotoutskrifter på glanset spesialpapir holder god kvalitet. På litt avstand ser det virkelig bra ut selv om bildene er litt matte. Selv om oppløsningen er lavere enn den litt dyrere modellen 5700 (som har 1200 x 1200 dpi), er kvaliteten nesten identisk. Undersøker du utskriftene nøye, vil du se at de aller mest kompliserte fargene er litt ujevne og at bildene er litt kornete. Lexmark 5000 nærmer seg likevel ekte fotokvalitet, og kvaliteten er tilstrekkelig til å fortjene glass og ramme.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tekstkvaliteten på vanlig kopipapir er akseptabel, men ikke i toppklassen. Tekst og grafikk kombinert på vanlig kopipapir blir litt rufsete, så i slike situasjoner bør du nok vurdere å bruke spesialpapir for å få akseptabel kvalitet. Høykvalitetsutskrifter av tekst på spesialpapir er også akseptable. Skriveren klarer alle størrelser av sort tekst helt fint, men får litt problemer med tekst i grått. det er også antydninger til ujevnheter i dekning med sort.

Utskrift av komplisert forretningsgrafikk er OK, og forskjellene i forhold til storebror 5700 er helt marginale. Det er en anelse for mye brunt når skriveren blander grått, og det er også antydninger til ujevnheter enkelte steder. Likevel vil vi karakterisere utskriften av forretningsgrafikk som brukbar for de aller fleste formål. På grunn av den relativt høye oppløsningen, er den flink til å tegne tynne linjer.

Hastighet

Hastigheten er god. Den er faktisk raskere enn storebror 5700 ved utskrift av komplisert forretningsgrafikk og fotografier. Dette har sannsynligvis sammenheng med at oppløsningen på denne skriveren er lavere, og det gjør at den får mindre data som skal prosesseres og plasseres på arket. Hastighetstesten plasserer den cirka på samme nivå som HP 720C. Se Sammenligne hastighet (våre målinger) for flere detaljer om dette.