Leserbrev del 2: Fra folk med hjemmenettverk

Her er enda flere kommentarer, noen friskere enn andre...

Hei

Bra at du tyner UPC litt. Og det er mer de kan stilles spørsmål om. I vilkårene for telefoni står det noe slikt som at ikke er tillatt å bruke andre leverandørers prefikser, men at UPC kan gi gunstige priser. Hvaforno?
Hva er vitsen med konkurranse om linja hjem til folk hvis man da låser seg til den leverandøren som leverer linja? Da skulle man jo tro at Telenor skulle kunne kreve det samme...

Og når det gjelder hjemmenett mot kabelen: Hva om jeg kjøper meg en AirPort base og kobler opp mot nettet, og lar 50 naboer rundt om bruke denne? Jeg kan ikke skjønne at de kan sette dette som krav. Slik jeg har forstått det med Telenor så leverer de en kabel inn til veggen på huset. Og hva du gjør
innafor er stort sett din sak så lenge du ikke ødelegger nettet deres. Hvordan kan UPC drive annerledes?

Og det må jo være underlig for Microsoft (som eier 7,5 % av UPC) å se at "features" i deres nye operativsystem ikke uten videre kan brukes hjemme hos folk med flere PCer (noe de også tjener penger på; at folk nå vil ha en PC i hvert rom).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ø S


Heisann!

Jeg leste artikkelen din på dinside angående dette chello-kabel til internet. Synes det virket veldig merkelig, og gikk inn på chello for å se selv..

"Det er mulig å bruke PCer med andre operativsystemer. Selv om operativsystemet ditt ikke støttes, kan du tegne chello-abonnement. chello leverer og installerer da kun modemet, og du må selv utføre installasjonen og konfigurasjonen av ditt system."

"Jeg har en Linux-maskin. Kan jeg bestille chello?
chello supporterer ikke Linux. Likevel, hvis du ønsker å bruke Linux, og er inneforstått med at du selv har det tekniske ansvaret og må konfigurere/vedlikeholde forbindelsen uten hjelp fra oss, går dette utmerket."

Jeg vet ikke om dette er endringer, eller om dette rett og slett er noe du har oversett i farten. I alle fall, dette virker jo VELDIG positivt for oss som kjører Linux, AmigaOS osv. ;) Jeg personlig mener det er greit nok at chello bare har support på windows, ettersom man ikke kjører noe annet hvis man ikke KAN litt om data. :)

C L


Flott at dere tar opp denne saken. Fortsett å presse på dem!

I de siste to-tre årene har jeg selv gjort flere henvendelser til Janco/Multicom/UPC/Chello eller hva de nå ønsker å kalle seg, men som respons har jeg aldri fått annet enn tåkeprat eller ikke noe i det hele tatt. De kan ikke en gang antyde noe om når jeg som abonnent i en fjern utpost som Asker kan forvente å få Internett/telefoni via kabelnettet.

Og med det samme jeg er i farten: De har hatt noen udugelige websider hvor det har vært helt umulig å navigere; bare ved å benytte brute force-metoden med å trykke på alt har man kunnet finne den informasjonen man ønsket (hvis den i det hele tatt lå der). (Sidene er noe bedre nå).
Og jeg slutter meg helt til din treffende omtale av deres vilkår for tilkobling til Internett: Sludder!

PD


Hei!

Jeg leste med stor interesse din artikkel om UPC sine vanvittige regler. For moro skyld må jeg nevne at kameraten min, som er systemansvarlig, ble påtvunget en slik installasjon av Janco. Han var ikke jemme når vedkommende gjorde jobben. Vedkommende visste ikke engang hvordan han skulle finne ut
hvilken bokstav CD-romen hadde!!!!!!!!!!! Når kameraten min kom hjem måtte han reinstallere maskinen, fordi den var fullstendig krasjet av Jancos mann!

Går de ikke vekk fra dette, får de ikke mange kunder............

N H (IT konsulent)


Hei,

Jeg så din rapportasje angående UPC, og må si jeg likte den meget bra. Jeg bruker Chello Maestro selv, og har også to pc-er. Jeg har tenkt å lage en egen proxy som henter mine favorittsider til pc-en slik at jeg har dem der før jeg søker. Dette er vel heller ikke lovlig ifølge UPC. Jeg er ikke sikker.

Jeg har heller ikke lov å lage en egen FTP server. Dette er jo litt rart. Jeg vil gjerne la noen av mine venner få tilgang til pc-en over internett. Jeg håper du kommer med mer nytt angående UPC og Chello.

Det er nok å ta av når det gjelder problemer der.

A J


Takk for en meget informativ og penetrerende artikkel om UPC.

Jeg er nok i kategorien som du beskriver. Jeg har nettverk hjemme med ca. 10 maskiner og skulle gjerne hatt permanent kobling til internet. Jeg hadde ikke engang turt å spørre Janco om det var mulig å koble på flere. (Jeg opplever ikke den organisasjonen som spesiellt fleksibel.) Det hadde vært gøy om dere hadde spurt om det var lov å sette opp en proxy maskin hjemme med to nettverkskort - ett for chello og ett for BAN (Basement Area Network)...

Håper dere hører noe fra UPC, jeg vil følge utviklingen med stor interesse.

G G


Hei!

Dette er helt utrolig, jeg har også snakket med UPC (Janco) og spurt etter det samme. Jeg sa at jeg hadde et hjemmenettverk, og lurte på om jeg kunne koble opp disse via UPC. Da fikk jeg beskjeden; "da trenger du to kabelmodem, en for hver PC". Ååååå ja, da blir det billig å ha PCene på nettet, 580 kr. pr. måned.

Takk for at dere tar opp saken, og jeg håper dere klarer å få UPC på bedre tanker.

J-T N

Leserbrev fra UPC-brukere med problemer
Leserbrev om tekniske problemstillinger
Tilbake til hovedartikkel