Leserbrev del 1: Fra folk med hjemmenettverk

Mange brukere er enige med oss, og mener at det er en klar grense mellom privat og forretningsmessig rbuk. Her er et utvalg av epostmeldinger vi har mottatt.

Heisann.

Jeg leste nettopp din artikkel om UPC/Chello som ikke tillater bruk av hjemmenettverk tilkoblet kabel-internet, og jeg leste selv disse opplysningene på UPC´s website for noen dager siden. Jeg reagerte som deg, med vantro, på at man bl.a. ikke kan bruke et hjemmenettverk tilkoblet internet (vi har for øyeblikket to maskiner her i huset, får tre i november og fire like etterpå... og selvfølgelig skaffer vi Windows 2000 når det er klart), men det verste var for min del at de betrakter folk flest som så ukyndige at de foretrekker å sende en installatør hjem til en for å koble maskinen til nettet. Jeg vet ikke om man skal le eller gråte, men jeg håper det er som du sier, at UPC (Janco) skjerper seg i god tid før folk begynner å kjøpe tjenesten. Jeg frykter store problemer for "grønnskollinger" som ikke er særlig erfaren med data annet enn litt tasting i Word og Excel på kontoret, og det fører i mine tanker uungåelig til at hver gang man må formattere og re-innstallere windows på sin maskin (det skjer jo faktisk av og til), skal denne serviceduden måtte komme hjem og fikse alt på nytt, selvfølgelig til en alt annet enn hyggelig pris!

Hva de folkene i Janco/UPC/Chello tenker, skulle jeg mer enn gjerne visst. Ordet "kundeservice" tror jeg ikke eksisterer i deres vokalbular; Om det gjør det, er det isåfall misbrukt. Jeg kjenner mange som er svært misfornøyd med Janco som kabel-leverandør, og de har ingen eller liten tro på suksess. Time will show, og jeg håper personlig på at det vil gå bra. Takk for en informativ artikkel.

H L L


Hei,

Jeg har bedt om hjelp for å få min Mac Powerbook g3 på nett hos UPC.
Problemet er at de tror Macintosh er en kjønnsykdom.

D N, tekstforfatter


Svært interessant dette du tar opp i artikkelen, med den kontroll UPC
ønsker over inntektskilden sin.

Jeg har en viss forståelse for at man ikke ønsker at flere husstander skal dele en forbindelse, men at man internt i en husstand ikke skal kunne lese mailen sin samtidig virker litt drøyt.I utgangspunktet lurte vi på å legge opp internt nettverk mellom husstandene, men det ser ikke ut som om det er ønskelig fra UPC sin side. Dette fører til at vi fortsatt beholder det gamle modemet.
( I prinsippet er det vel en relativt enkel sak å komme rundt dette, UPC har vel ingen mulighet til å sjekke om man bruker ipmasqerading eller andre teknikker for å dele båndbredden på flere. )

B Ø

Flere leserbrev