Ikke alle får oppgradere til Windows 8.1, og enkelte må gjøre noen grep først.
Ikke alle får oppgradere til Windows 8.1, og enkelte må gjøre noen grep først.Vis mer

Les dette før du oppgraderer til Windows 8.1

Microsoft melder om stor pågang i Windows Store.

I dag fikk endelig Windows 8-brukere muligheten til å oppgradere til Windows 8.1, den første store oppdateringen til det ett år gamle operativsystemet. Les alt om lanseringen her.

Lastes ned fra Windows Store

Oppgraderingen kommer i nedlastbar form fra Windows Store, app-nettbutikken som ble lansert sammen med Windows 8 i fjor. Sannsynligvis er dette gjort bevisst for å gjøre brukerne kjent med aop-butikken som også inneholder titusenvis av apper av ymse slag.

Nedlastingen er på hele 3,6 GB (64-bits versjonen), og selve installasjonsprosessen er veiviserbasert og selvforklarende. Men pågangen hos Microsoft har vært enorm stor i dag. Derfor må man påregne en del venting, og enkelte brukere melder om at de ikke finner oppdateringen når de går inn på Windows Store-ikonet på den store startskjermen.

Les dette før du oppgraderer til Windows 8.1


Ikke for alle

Hvis du ikke finner den der, kan det hende at du trenger å laste ned en oppdatering til Windows Store. Hvordan du gjør dette er beskrevet av Microsoft på denne siden.

Der vil du også blant annet få vite at den gratis oppdateringen til Windows 8.1 gjelder ikke for Windows 8 Enterprise, ei heller hvis du har installert Windows 8 fra en ISO-fil som er hentet fra MSDN (Microsoft Developer Network).

Og før du oppgraderer bør du lese dette

Å oppgradere operativsystemet er en omfattende prosess, som kan påvirke programmer og brukerfiler. Selv om alt skal følge med når du oppgraderer, kan det være smart å sikkerhetskopiere dokumenter, bilder, videoer og andre verdifulle filer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette, samt andre råd før du laster ned og installerer, finner du denne informasjonssiden hos Microsoft.