Lagre nettsider du har tenkt til å lese senere med ett klikk, så er de tilgjengelige hvor enn du befinner deg.
Lagre nettsider du har tenkt til å lese senere med ett klikk, så er de tilgjengelige hvor enn du befinner deg.Vis mer

Les det senere med Instapaper

Ett klikk er nok.

Det er ikke alltid du har tid til å lese en artikkel, men hva gjør du da? Skriver den ut for å lese på bussen? Lagrer den i den store spaghettien du kaller "favoritter", eller lar du den ligge i en åpen fane i nettleseren din i håp om at det skal komme et pustehull senere på dagen?

Som regel gjør det nemlig ikke det, og med mindre du har et godt system med tanke på hva du skal lese senere, blir det som regel med ambisjonen.

Instapaper er en av flere løsninger på problemet. Dette er en løsning det er svært enkelt å sette opp, og som gjør at nettsidene du har valgt å lese senere er tilgjengelig hvor enn du måtte befinne deg; uavhengig av nettleser eller operativsystem.

TEST: Lagring på nett

E-post er nok

Alt du trenger å gjøre er å peke nettleseren til http://www.instapaper.com/, velge register og angi e-postadressen din (du kan også sette passord under account-valget når du er logget inn, men du ikke).

Deretter får du beskjed om å dra en bookmarklet til bokmerkelinjen, og så er du klar. Når du nå trykker på dette bokmerket, vil siden automatisk sendes til leselisten din hos Instapaper. Denne er tilgjengelig hvor enn du logger inn fra, og det finnes også en RSS-feed du kan abonnere på for å holde oversikten.

Via webgrensesnittet kan du se en liste over hva du ikke har lest ennå, og også lese artiklene i tekstbasert modus; uten bilder og andre grafiske elementer.
Via webgrensesnittet kan du se en liste over hva du ikke har lest ennå, og også lese artiklene i tekstbasert modus; uten bilder og andre grafiske elementer. Vis mer


Slik bruker du bokmerker smartere

Eksempel på tekstbasert versjon av en artikkel som leses i iPhone-versjonen av Instapaper.
Eksempel på tekstbasert versjon av en artikkel som leses i iPhone-versjonen av Instapaper. Vis mer


Også for iPhone

Det finnes dessuten en iPhone-applikasjon som automatisk synkroniserer med tjenesten, og som også sørger for å laste ned artiklene når du er koblet på nett (både i full versjon og tekstbasert versjon), slik at du også kan lese dem når du ikke har nettilgang. Du kan også legge til et Instapaper-bokmerke i nettleseren på iPhone, og flere programmer (blant annet de populære Twitter-klientene Tweetie og Twitterfon pro) har støtte for å legge til URL-er på Instapaper-leselisten.

Ja, har telefonen din en grei nettleser, er det ingenting i veien for at du ikke skal kunne logge deg inn på instapaper.com og lese artikler derfra; også i tekstmodus der bilder og annet multimediainnhold er strippet.

Instapaper-applikasjonen for iPhone finnes både i gratisutgave, samt en pro-utgave (kr 29,-), som blant annet lar deg lese hvit tekst på sort bakgrunn, scrolle ved å helle på telefonen (kanskje ikke det mest slående kjøpsargumentet), husker posisjonen i artikler du leser, lar deg endre skriftstørrelsen etc.

URL: http://www.instapaper.com/