Lenovo Yoga Tablet får et solid løft

Vi likte denne, men hadde noen ankepunkter. Nå er de fikset.

I november 2013 testet vi Lenovo sin løsning på nettbrettets største utfordringer, som dreier seg om ergonomi og batteritid. Med sin spesielle utforming mente de å ha løst begge, ved å bruke runde batterier og plassere disse i den ene enden fikk man både bedre grep, flere vinkler når den plasseres på bord samt lengre batteritid.

Og det fungerte, vi testet den og har brukt den senere i flere perioder, og inntrykket fra testen har holdt seg.

Testen finner du i denne artikkelen, førsteinntrykket finner du her.

Ankepunktene

Den første Yoga Tablet 10 hadde en 10-tommers IPS-skjerm med oppløsning på 1280 x 800 punkter, firekjerners integrert MT8125 prosessor (SoC) på 1,2 GHz og 1 GB RAM. Den kjørte Andoid 4,2 Kelly Bean og hadde noen få, men velfungerende påbygg fra Lenovo i grensesnittet.

Med den relativt lave skjermoppløsningen virket maskinen rask på de fleste områder, men ren prosessorytelse var mer noe med beskjeden.

Forbedringene

Når alle andre store produsenter av nettbrett skilter med oppløsninger godt over HD selv på mindre formater, blir 1280 x 800 ganske stusslig.

Les også: Lenovo med iPad mini-utfordrer

Derfor har Lenovo nå lansert Yoga Tablet HD+ som har full HD oppløsning og litt til på 1920 x 1200 punkter. Vi snakker altså fremdeles om 16:10 format, men med vesentlig bedre bildekvalitet på alle områder, både i grensesnitt og innhold av alle slag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men med høyere oppløsning trengs det med kraft til å dra det hele rundt. Derfor har prosessoren blitt byttet ut, og nå finner vi en Qualcomm Snapdragon 400 firekjerners prosessor i Yoga Tablet 10 HD+.

Lenovo Yoga Tablet får et solid løft


Skjermen har også fått 10-punkters berøring, og det nye kameraet har 8 megapikslers oppløsning.

Her finner du våre tester av nettbrett.

Kommer i april

Den nye Yoga tablet HD+ kommer i salg i april, både hos internasjonale distributører og via Lenov sitt nettsted.

Prisene starter på 349 US dollars. Norske priser vil bli annonsert etter hvert.

Les flere saker fra Mobile World Congress 2014