Lenovo X1 er nesten vektløs

17 millimeter tykk og en vekt på 1,7 kilo.

Små og lette bærbare er i vinden som aldri før, og den trenden har selvsagt også Lenovo fått med seg; X1 er nemlig deres tynneste og letteste bærbare maskin noensinne.

Og blir du fristet av bildene i bildespesialen lenger ned, så slipper du å vente lenge. Den blir nemlig tilgjengelig allerede i morgen.

Lenovo X1


Den 13,3 tommer store skjermen leveres med et såkalt Corning Gorilla-glass, som kort fortalt er en fancy måte å bekrefte at panelet skal være svært motstandsdyktig mot riper.

Les mer om Corning Gorilla-glass her.

Det nydesignede tastaturet har bakgrunnsbelysning, og som vanlig fra Lenovo skal det også tåle at du søler litt på det. Lysstyrken på skjermen skal også være bra: Den er oppgitt til 350Nit, som likevel er litt bak Samsungs 9-serie som klokker inn på 400Nits.

Foto: Produktbilder Lenovo
Foto: Produktbilder Lenovo
Foto: Produktbilder Lenovo
Foto: Produktbilder Lenovo


Rask oppstart


Lenovo skryter også av oppstartstiden: Oppstart går 30 prosent raskere med Lenovos Enhanced Experience 2.0 for Windows 7 og ytterligere 20 prosent raskere med RapidDrive.

Maskinen kan forøvrig opprettholde kontakten med trådløse nett (WiFi og mobilt bredbånd) selv når den blir lukket, eller går i dvale. Også det kutter oppstartstiden, men vil antagelig gå noe ut over batteriet.

Lenovo oppgir opp til 10 timers batteritid, men merk deg at det er med en ekstern batteripakke. Standardbatteriet skal holde i fem timer.

En god nyhet er imidlertid at den skal lade raskere enn konkurrentene: Batteriet skal nå 80% kapasitet i løpet av en 30 minutters ladeperiode.

X1 skal være tilgjengelig for salg allerede fra i morgen 20. mai, og vil starte på 11.125 kroner.

Lenovo X1 er nesten vektløs


Minispesifikasjoner:

  • Intel andre generasjon Core prosessorer; ikke for lavvolt prosessorer
  • 8 GB DDR3-SDRAM minne (plass til èn minnebrikke)
  • Mulighet for 160 GB SSD
  • Intel HD grafikk, HDMI-utgang
  • FlereUSB-porter, inklusive USB 3.0 for kontakt med annet utstyr, rask dataoverføring og dokking i USB portreplikator
  • Dolby HomeTheatre v4
  • 720p kamera og HD-mikrofoner
  • Sertifisert i henhold til Milspec 810G