Pokki-menyen framstår som videreutvikling av startmenyen i Windows 7. Snart kommer alle nye Lenovo-maskiner med den ferdig installert.
Pokki-menyen framstår som videreutvikling av startmenyen i Windows 7. Snart kommer alle nye Lenovo-maskiner med den ferdig installert. Vis mer

Lenovo velger bort "Metro"-menyen

Leverer alle nye PC-er med alternativ startmeny.

Publisert
Sist oppdatert

Windows 8.1 kommer 17. oktober, og en av nyhetene er gjeninnføringen av start-knappen. Den klassiske startmenyen må du imidlertid se langt etter, selv om dette er en funksjonalitet mange har savnet. Trykker du på start-knappen blir du nemlig fortsatt sendt til den heldekkende "Metro"-flisemenyen som ble introdusert i Windows 8.

Les også: Her ser du Windows 8.1

Tar saken i egne hender

Verdens største PC-produsent, Lenovo, synes slett ikke dette er godt nok. Derfor har de nylig inngått en avtale med det amerikanske software-selskapet SweetLabs for å bøte på problemet. Avtalen går ut på å erstatte både startknappen og flisemenyen med noe som minner mer om en videreutvikling av den klassiske Windows 7-opplevelsen.

SweetLabs står nemlig bak Pokki - en alternativ startmeny som ikke bare gir rask tilgang til installerte programmer, men også tilgang til en egen PC App Store for populære nettjenester, web-apps og utvalgte klassiske Windows-programmer.

Snarveier til web-apps kan også festes til oppgavelinjen takket være Pokki. Legg for øvrig merke til at Pokki allerede er oversatt til norsk.
Snarveier til web-apps kan også festes til oppgavelinjen takket være Pokki. Legg for øvrig merke til at Pokki allerede er oversatt til norsk. Vis mer


Pokki kommer med egen PC App Store.
Pokki kommer med egen PC App Store. Vis mer


Fjerner skillet

Pokki-menyen kan nemlig også inneholde snarveier til nettsider og web-apps, som åpnes i noe som ligner på standard programvinduer. Dermed fjernes skillet mellom lokale programinstallasjoner og apper i skyen.

web-apps åpnes i noe som ligner vanlige programvinduer, her Spotify.
web-apps åpnes i noe som ligner vanlige programvinduer, her Spotify. Vis mer


Det er også en egen knapp for å starte "Metro"-menyen, men utover den er det liten eller ingen forbindelse til Windows 8-appene, herunder Microsofts egen app-butikk Windows Store. Når dette nå blir standard på PC-er fra verdens største PC-produsent, bør det vekke en viss bekymring hos Microsoft.

Omtalt tidligere

DinSide har omtalt Pokki tidligere, men menyen har gjennomgått mange forbedringer og utvidelser siden den gang.

Du finner mer informasjon og kan laste ned Pokki fra Pokki.com (gratis).

Les også: Se den utrolig Windows-forvandlingen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer