Lenovo-nettbrett med innebygd projektor

Lanserte to nettbrett og én ny ultrabook.

<strong>PÅ VEGGEN:</strong> Nye Yoga Tablet 2 Pro fra Lenovo kan henges på veggen, eller vise bildet på veggen via en innebygd projektor. Foto: LENOVO
PÅ VEGGEN: Nye Yoga Tablet 2 Pro fra Lenovo kan henges på veggen, eller vise bildet på veggen via en innebygd projektor. Foto: LENOVOVis mer

Tidligere i år høstet Lenovo gode skussmål for sin ultrabook, Yoga 2 Pro, da vi testet den på Dinside.

Nå står oppfølgeren på trappene, men også to nye nettbrett, der ett av dem har innebygd projektor.

Yoga 3 Pro

Begynner vi med den nye PC-en, er dette en ultrabook-hybrid der du på samme måte som hos forgjengeren kan bøye skjermen hele veien rundt,. Den kan altså fungere som et nettbrett eller ligge helt flatt på bordet.

TELT: Yoga 3 Pro kan for eksempel settes slik. Skjermen kan dreies hele veien rundt hengslene. Foto: LENOVO
TELT: Yoga 3 Pro kan for eksempel settes slik. Skjermen kan dreies hele veien rundt hengslene. Foto: LENOVO Vis mer


Skjermen har samme størrelse og oppløsning som tidligere; 3200x1800 fordelt på 13,3 tommer, som betyr at den er svært skarp. Den er også berøringsvennlig. Lenovo har også klart å barbere av litt fra forgjengeren, og maskinen er 17% tynnere og klokker inn på 12,8mm. Vekten er oppgitt til 1,19kg; også det redusert fra forgjengeren.

Hengslingen er forbedret fra to til seks fokuspunkter og består av over 800 deler med stål og aluminium, på samme måte som et armbåndsur. Tilgjengelige farger blir for øvrig sølv, gull og oransje.

FORBEDRET: Slik ser hengslingen ut på Yoga 3 Pro.
FORBEDRET: Slik ser hengslingen ut på Yoga 3 Pro. Vis mer


På innsiden er maskinen oppdatert med Intel Core M-prosessor, støtte for den nye 802.11ac-standarden hva gjelder trådløst nett, og ni timers batteritid.

Veiledende pris er satt til 13.200,- kroner her til lands, og maskinen forventes i butikkene (og på testbenken vår) i slutten av oktober.

Yoga Tablet 2 Pro – med projektor

Det var ingen ringere enn Ashton Kutcher som presenterte det nye Yoga-nettbrettet. Han ble ansatt som produktutvikler for Lenovo i fjor.

PROJEKTOR: Trykker du på knappen, vises bildet på veggen. Du kan lage et bilde på 50 tommer med to meters avstand. Foto: LENOVO
PROJEKTOR: Trykker du på knappen, vises bildet på veggen. Du kan lage et bilde på 50 tommer med to meters avstand. Foto: LENOVO Vis mer


Som nevnt er nok det mest oppsiktsvekkende at dette nettbrettet har en innebygd pico-projektor, som gjør at du kan vise bildet med femti tommers størrelse på en vegg (2m avstand).

Men det går selvsagt ut over batteriet.

For selv om nettbrettet har hele 15 timers oppgitt batteritid, må du klare deg med tre timer om du bruker projektoren. Trøsten får være at det uansett er nok til en film.

I følge Lenovo skal lyden også være en wow-faktor, med innebygd subwoofer (!) og 8W effekt.

SUBWOOFER: Neppe så kraftig som den du har i kjellerstua, men &#8230; Foto: LENOVO
SUBWOOFER: Neppe så kraftig som den du har i kjellerstua, men … Foto: LENOVO Vis mer


Yoga Tablet 2 Pro er et stort nettbrett – 13 tommer over diagonalen, og med en skjermoppløsning på 2560x1440. Nettbrettet har en innretning som gjør at det kan stå, ligge litt opp fra bordet eller også henges opp på veggen.

På innsiden sitter en Intel Atom-prosessor, 8Mp kamera, 32GB intern lagringsplass (med støtte for minnekort) og 2GB arbeidsminne. 4G-variant er også tilgjengelig, og enheten kjører siste versjon av Android, v4.4 Kitkat.

13 TOMMER: Yoga Tablet Pro 2 er et stort nettbrett på 13 tommer og 950 gram. Foto: LENOVO
13 TOMMER: Yoga Tablet Pro 2 er et stort nettbrett på 13 tommer og 950 gram. Foto: LENOVO Vis mer


Veiledende utsalgspris er 4150,- (WiFi-versjon), og Yoga Tablet Pro 2 blir å finne i butikkene i slutten av oktober.

Yoga Tablet 2

En rimeligere variant er Yoga Tablet 2, som fås med Android eller Windows i både 8- og 10-tommersutgaver. I forhold til forgjengeren er støttefoten blitt mer solid (inkludert mulighet til å henge opp), samt forbedret lyd, kamera og prosessor.

Veildende priser på Android-utgavene er 1899,- (8") og 2450,- (10"). Disse variantene er i salg nå.

For Windows-utgave må man vente til november, og her er prisene 2050,- (8") og 3.300,- (10")

Dinside tester: Bærbar PCNettbrettMobiltelefoner