Lenovo med spesialsydde PC-er for Windows 8

Tre nye tilskudd som ser svært lovende ut.

Ideapad Yoga har en skjerm som kan bøyes helt rundt. Dermed deaktiveres tastaturet, og man styrer maskinen kun via den berøringsfølsomme skjermen. Foto: Lenovo
Ideapad Yoga har en skjerm som kan bøyes helt rundt. Dermed deaktiveres tastaturet, og man styrer maskinen kun via den berøringsfølsomme skjermen. Foto: Lenovo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lenovo er i skrivende stund bare det sjette mest solgte PC-merket i Norge, men internasjonalt er de størst eller nest størst, avhengig av om du stoler mest på henholdsvis Gartner eller IDC.

En av hovedgrunnene til at de ikke er større i Norge, er at selskapet i hovedsak har konsentrert seg om bedriftsmarkedet her til lands. Nå er det i endring, og i tiden fremover vil vi se en rekke modeller som er skreddersydd for privatmarkedet, kan representanter for selskapet fortelle DinSide Data.

Og sentralt i dette står tre nye serier, samtlige med berøringsskjermer og Windows 8, og samtlige tøyer de etablerte oppfatningene våre av bærbare PC-er.

Les også: Windows 8 er billig-PC-ens nye bestevenn

Lenovo IdeaPad Yoga

Øystein Norstrøm i Lenovo demonstrerer Yoga 11. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Øystein Norstrøm i Lenovo demonstrerer Yoga 11. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer


Denne serien kommer med to medlemmer i starten, én med 11,6" skjerm og Windows RT (Windows 8-variant som kun kan kjøre nye apper, ikke tradisjonelle Windows-programmer), samt en modell med fullblods Windows 8 og 13,3" IPS-skjerm med oppløsning på 1600 x 900 piksler.

Og det er først og fremst skjermen som er oppsiktsvekkende på disse PC-ene; den kan ikke bare bøyes langt bakover, den kan bøyes helt rundt, 360 grader! Og i den posisjonen deaktiveres tastaturet, og den forvandles til et nettbrett.

Ideapad Yoga har en skjerm som kan bøyes helt rundt. Dermed deaktiveres tastaturet, og man styrer maskinen kun via den berøringsfølsomme skjermen. Foto: Lenovo


Yoga 13 kommer med typiske Ultrabook-spesifikasjoner, med Core i5/i7 ULV-prosessor og 128 GB SSD, og skal ha inntil 8 timers batteritid. Yoga 11 har en Nvidia Tegra 3-prosessor med fire kjerner, og byr på inntil 13 timers batteritid.

Begge Yoga-ene kommer i et bredt utvalg av sterke farger. I skrivende stund er det kun Yoga 13 vi har fått pris på, den vil koste fra veiledende kr 8950,- når den dukker opp i butikkene i midten av denne måneden.

Yoga 11 vil dukke opp noe senere, og vi har her kun fått en EU-pris på 799 Euro, eller rundt kr 5900,-.

Les også: Her er Asus sine Win8-maskiner

Lenovo IdeaTab Lynx

Dette er en hybrid PC/nettbrett med 11,6" skjerm og tastatur-dokk, som er utstyrt med fullblods Windows 8. På innsiden sitter en ny dobbelkjernet Intel Atom-prosessor, og i tastaturet sitter et ekstra stort batteri. Det skal gi en total batteritid på inntil 16 timer, lover Lenovo. I dokken sitter også en USB-port for enkel tilkobling av eksternt utstyr.


Prisen er foreløpig ikke bestemt, og det er usikkert når Lynx kommer på markedet her hjemme.

Lenovo ThinkPad Twist

Dette er en Ultrabook i den velkjente Thinkpad-serien, med en skjerm som kan dreies helt rundt, og klappes over tastaturet. Dermed kan også denne maskinen brukes som nettbrett via den berøringsfølsomme skjermen.

Lenovo Thinkpad Twist Foto: Bjørn Eirik Loftås
Lenovo Thinkpad Twist Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer


Twist er utstyrt med en 12,5" IPS-skjerm, og kommer i en rekke forskjellige konfigurasjoner, inkludert mulighet for 3G-kort for mobildata. Prosessoren er enten av typen Core i5 ULV eller Core i7 ULV, og man kan velge å få den levert med 500 GB harddisk eller 128 GB SSD. Batteritiden skal ligge på rundt 7 timer.

Prisene starter på kr 9185,-, den blir tilgjengelig fra slutten av denne måneden.

Tester kommer

DinSide Data har allerede bestilt testeksemplarer av Twist og Yoga, og kommer tilbake med flere detaljer så snart vi har fått lagt våre klamme hender på dem.

Inntil da:

Her finner du våre ferske Ultrabook-tester

Les også: Dell sin Win8-hybrid