Berøringsskjermer gjør seg best horisontalt, mener Lenovo. Vi er enige. Foto: Lenovo
Berøringsskjermer gjør seg best horisontalt, mener Lenovo. Vi er enige. Foto: LenovoVis mer

Lenovo med spennende alt-i-ett-PC

Stående berøringsskjermer er så 2011.

Berøringsfølsomme skjermer har en ting felles: De er mest behagelig å bruke dersom de ligger. For eksempel i fanget. Derfor har berøringsfølsomme PC-skjermer som står vertikalt på pulten aldri blitt den store suksessen.

God tanke?

Dette har Lenovo tenkt å gjøre noe med. IdeaCentre A720 er en berøringsfølsom 27" skjerm med PC innebygd i foten. Den konkurrerer dermed med alt-i-ett-maskiner som for eksempel Sony Vaio L, men i motsetning til denne kan du dytte litt i skjermen og få den til å ligge helt horisontalt over foten.

Dermed kan man bruke fingrene til hva det måtte være av håndarbeid på skjermen, uten å belaste musklene i samme grad som når skjermen står vertikalt.

Man kombinerer altså den stasjonære PC-en med nettbrettet. På en måte.

Tynne saker

Skjermen er bare 25,4 mm tykk, og Lenovo hevder at det er den tynneste 27-tommeren tilgjengelig som har PC innebygd (riktignok ikke innebygd i selve skjermen).

På innsiden sitter en siste generasjon Intel Core i-prosessor, grafikkort fra Nvidia, og inntil 1 TB harddisk. Utover dette har Lenovo vært sparsommelige med opplysninger.

Kommer med Windows 8 - tror vi

Produktet er nemlig ikke ventet i butikkene før andre halvdel av 2012, og vi antar at det skyldes at Lenovo venter på berøringsvennlige Windows 8 før de slipper det til publikum. Eksemplaret som ble demonstrert under årets CES var utstyrt med Windows 7 med et eget skall fra Lenovo over, og det fungerte bare delvis bra, ifølge vår kilde The Verge.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her ser du en video som demonstrerer hvordan den fungerer:

Vi vet ingenting om priser og tilgjengelighet ennå, men dette produktet vil vi gjerne ta en runde med i vår testlab - når den tid kommer.

Alle sakene fra CES 2012