Berøringsskjermer gjør seg best horisontalt, mener Lenovo. Vi er enige. Foto: Lenovo
Berøringsskjermer gjør seg best horisontalt, mener Lenovo. Vi er enige. Foto: LenovoVis mer

Lenovo med spennende alt-i-ett-PC

Stående berøringsskjermer er så 2011.

Berøringsfølsomme skjermer har en ting felles: De er mest behagelig å bruke dersom de ligger. For eksempel i fanget. Derfor har berøringsfølsomme PC-skjermer som står vertikalt på pulten aldri blitt den store suksessen.

God tanke?

Dette har Lenovo tenkt å gjøre noe med. IdeaCentre A720 er en berøringsfølsom 27" skjerm med PC innebygd i foten. Den konkurrerer dermed med alt-i-ett-maskiner som for eksempel Sony Vaio L, men i motsetning til denne kan du dytte litt i skjermen og få den til å ligge helt horisontalt over foten.

Dermed kan man bruke fingrene til hva det måtte være av håndarbeid på skjermen, uten å belaste musklene i samme grad som når skjermen står vertikalt.

Man kombinerer altså den stasjonære PC-en med nettbrettet. På en måte.

Tynne saker

Skjermen er bare 25,4 mm tykk, og Lenovo hevder at det er den tynneste 27-tommeren tilgjengelig som har PC innebygd (riktignok ikke innebygd i selve skjermen).

På innsiden sitter en siste generasjon Intel Core i-prosessor, grafikkort fra Nvidia, og inntil 1 TB harddisk. Utover dette har Lenovo vært sparsommelige med opplysninger.

Kommer med Windows 8 - tror vi

Produktet er nemlig ikke ventet i butikkene før andre halvdel av 2012, og vi antar at det skyldes at Lenovo venter på berøringsvennlige Windows 8 før de slipper det til publikum. Eksemplaret som ble demonstrert under årets CES var utstyrt med Windows 7 med et eget skall fra Lenovo over, og det fungerte bare delvis bra, ifølge vår kilde The Verge.

Her ser du en video som demonstrerer hvordan den fungerer:

Vi vet ingenting om priser og tilgjengelighet ennå, men dette produktet vil vi gjerne ta en runde med i vår testlab - når den tid kommer.

Alle sakene fra CES 2012