Lenovos nye 4K-skjerm har svært mye funksjonalitet innebygd, inkludert siste versjon av Android-systemet fra Google. Foto: Lenovo
Lenovos nye 4K-skjerm har svært mye funksjonalitet innebygd, inkludert siste versjon av Android-systemet fra Google. Foto: LenovoVis mer

Lenovo med smart 4K-skjerm for skrivebordet

Kan brukes frittstående.

Lenovo er blant elektronikkprodusentene som har mye nytt å by på under årets CES-messe i Las Vegas. Vi har allerede omtalt dette spennende nettbrettet.

Les også: Forventninger til teknologiåret 2014

Siste Android-versjon

Skjermen ThinkVision 28 er også interessant. Dette er en 28-tommer med 4K-oppløsning, det vil si 3840 x 2160 piksler. Skjermen er også berøringsfølsom (senser inntil 10 fingre samtidig), og derfor er det spesielt nyttig at den har innebygd Tegra-prosessor fra Nvidia, 2 GB RAM, 32 GB SSD - og kjører Android 4.4, også kjent som KitKat.

Skjermen kan altså benyttes frittstående, altså uten noe annet tilkoblet enn nettverkskabel og strøm. Verken PC, tastatur eller mus er påkrevd. Den kan også legges omtrent helt flatt, som om den var et nettbrett.

Støtter en mengde teknologier

Om du likevel skulle ønske å koble til eksternt utstyr er det greit å vite at skjermen har hele tre HDMI-innganger, flere USB-porter, lyd inn- og utganger, DisplayPort, Ethernet og en kortleser for microSD-kort. I tillegg har den støtte for både Bluetooth 4.0, NFC og Miracast.

Høyttalere og frontkamera er også på plass.

Flere bilder:

Lenovos nye 4K-skjerm har svært mye funksjonalitet innebygd, inkludert siste versjon av Android-systemet fra Google. Foto: Lenovo


Godt utstyrt skjerm, der altså, og prisen vil ligge på 999 dollar (ca 6000 kr) i USA når den lanseres til sommeren. Foreløpig vet vi ingenting om norske priser. Synes du det blir for lenge å vente, bør du lese våre tester av disse 4K-skjermene:

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dell UP3214Q (32 tommer)
Asus PB298Q (29 tommer)

Flere saker fra CES 2014