Er dette det mest spennende Windows 8.1-nettbrettet så langt?  Foto: Lenovo
Er dette det mest spennende Windows 8.1-nettbrettet så langt? Foto: LenovoVis mer

Lenovo med iPad mini-utfordrer

Nå begynner det å bli spennende.

Salget av nettbrett skjøt virkelig i været i fjor, og det er ventet at alle de store produsentene vil vise fram en rekke nye modeller under årets CES-messe i Las Vegas, som åpner dørene i dag.

Spennende 8-tommer

En av dem er Lenovo, som har gitt publikum en sniktitt på hva de kommer til å lansere de neste månedene. Noe av det mest spennende fra den kanten ser ut til å være brettet ThinkPad 8.

Dette blir en modell med 8,3" skjerm - priset likt med Apples iPad Mini Retina i USA (399 dollar).

Brettet er basert på den nye Bay Trail-generasjonen Atom-prosessorer og brikkesett fra Intel, som byr på langt bedre ytelse enn eldre Atom-generasjoner, samtidig som strømbruken har gått ned. Operativsystemet er Windows 8.1 (fullversjon), og brettet leveres med 2 GB RAM og 32, 64 eller 128 GB lagringsplass. 4G mobilnett-støtte er også på plass på enkelte konfigurasjoner.

Brettet har en hendig form og størrelse. Foto: Engadget
Brettet har en hendig form og størrelse. Foto: Engadget Vis mer


Skjermen har fått full HD-oppløsning (1920 x 1200 piksler), og er dermed det første Windows-brettet i denne størrelsen som har høyere oppløsning enn 1280 x 800 piksler. Det er fortsatt en god del lavere enn iPad Mini Retina (2048 x 1536).

Thinkpad 8 har imidlertid både USB 3.0- og HDMI-tilkoblinger, og kan dermed enkelt gjøres om til en fullblods PC, med alle de mulighetene som ligger i fullversjonen av Windows 8.1.

Kameraet tar bilder med en oppløsning på 8 megapiksler, og akkompagneres av en blits. Batteritiden skal ligge på 8 timer ved kontinuerlig bruk.

Brettet er ca 100 gram tyngre enn iPad Mini Retina (439 gram) og er 8,8 mm tykk.

Smart deksel

Brett ned og ta bilder. Foto: The Verge
Brett ned og ta bilder. Foto: The Verge Vis mer


Som tilbehør finnes et interessant deksel som festes ved hjelp av en magnet. Når det dekker skjermen går brettet automatisk i dvalemodus, tilsvarende det som skjer når du bruker et Smart cover på iPad. Dekselet har fått navnet Quickshot Cover. Navnet har det fått på grunn av en fiffig mulighet. Man kan nemlig brette ned en flipp i hjørnet når dekslet dekker baksiden av brettet. Der ligger kameralinsen, og dermed er det bare å knipse bilder.

Brettet skal dukke opp i butikkene senere denne måneden, prisen i USA er starter altså på 399 dollar (rundt 2400 norske kroner). Vi har foreløpig ikke fått bekreftet noe lanseringstidspunkt og pris her til lands.

Les også: Forventninger til teknologiåret 2014