Lenovo er endelig klare med sitt første Thinkpad-nettbrett. Foto: Lenovo
Lenovo er endelig klare med sitt første Thinkpad-nettbrett. Foto: LenovoVis mer

Lenovo lanserer Thinkpad Tablet

Kommer med IPS-skjerm og ripefritt glass, og Android 3.1.

Asus, HP, Samsung, Acer, Dell og Apple har for lengst entret nettbrett-arenaen, nå er omsider også PC-produsenten Lenovo klar med sin egen konkurrent, som har fått navnet Thinkpad Tablet.

Samleside: Nettbrett.

Brettet har en 10,1" berøringsfølsom skjerm med oppløsning 1200 x 800 piksler, som er en god del mer enn Apples iPad, som har oppløsningen 1024 x 768 piksler. Det er benyttet et IPS-panel som sørger for god innsynsvinkel fra alle sider, og overflaten består av såkalt Corning Gorilla Glass som skal være særdeles motstandsdyktig mot riper.

På innsiden sitter en Nvidia Tegra2 dobbelkjernet mobilprosessor, inntil 1 GB DDR2-minne og inntil 64 GB SSD. Vekten på herligheten er 750 gram, og batterilevetiden er oppgitt til rundt 8 timer med kontinuerlig bruk av trådløst nett. Operativsystemet er blodferske Android 3.1, og brukerne kan laste ned apps både fra Android Market og Lenovos egen App Shop.

 Foto: Lenovo
Foto: Lenovo Vis mer


Kan fjernlåses

Brettet er utstyrt med flere anti-tyveri-mekanismer og har blant annet mulighet for kryptering av innhold, og fjernlåsing dersom den havner på avveie.

-Vi har laget et nettbrett for bruk i jobben, men som også har mer fritidsbaserte nettbretts egenskaper, sier salgsdirektør Anders Lersveen i Lenovo.

Her er noen av de andre, sentrale egenskaper:

  • 1 stk USB-port
  • Kortleser for SD-kort
  • Innebygde kamera
  • Mini-HDMI-utgang for tilkobling til f. eks TV
Thinkpad Tablet kommer i butikkene her i Norge i september, og prisene starter på 3 700 kroner for den enkleste konfigurasjonen, til 5 100 kroner for et toppspekket brett. DinSide håper å få testet et eksemplar når det blir tilgjengelig i Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samleside: Nettbrett.