Lenovo er ifølge Gartner verdens mest solgte PC-merker. Her representert ved <a target=_top href=http://www.dinside.no/887040/lenovo-med-spennende-alt-i-ett-pc>IdeaCentre A720</a>, en berøringsfølsom 27" skjerm med PC innebygd i foten. Foto: Lenovo
Lenovo er ifølge Gartner verdens mest solgte PC-merker. Her representert ved IdeaCentre A720, en berøringsfølsom 27" skjerm med PC innebygd i foten. Foto: LenovoVis mer

– Lenovo er verdens mest solgte PC-merke

Gartner har lagt fram nye tall.

HP har i mange år vært det klart største PC-merket på verdensbasis, men ifølge en ny rapport er de nå forbigått av Lenovo.

Så vidt større

Det er Gartner som står bak rapporten, som gjelder siste kvartal. I perioden juli til september 2012 var det Lenovo som solgte flest PC-er, nærmere bestemt 13.767.976 stykker. I samme periode solgte HP 13.550.761 PC-er.

Totalt ble det solgt 87,5 millioner PC-er i tredje kvartal, og det er ned 8% i forhold til samme periode i 2011.

Faktisk er det verdt å merke seg at det kun har vært Lenovo og Asus av de store PC-produsentene som har sett en økning i PC-salget i perioden, i følge tallene til Gartner.

Les også: De beste PC-tilbudene

Uenig

Men ikke alle er enige om at HP er forbigått av Lenovo. Et annet analyseselskap, IDC, hevder at HP solgte 13,9 millioner mot Lenovos 13,8 millioner i tredje kvartal. Pendelen svinger uansett Lenovos vei, og mye tyder på at Lenovo vil passere HP i neste kvartalsmåling fra IDC, skriver Neowin.

Det er knyttet stor spenning til PC-salget i siste kvartal, ikke minst på grunn av lanseringen av Windows 8. Det skjer 26. oktober, og mange PC-produsenter står klare med nye modeller, blant annet med berøringsfølsomme skjermer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ferske PC-tester